Datum objave: 26. Lipanj 2015

Krstarenje Šibenskom lukom i foto safari „Šibenik s mora“ turističke agencije „Slaptours“

Šibenik News
Šibenik News

 

Turistička agencija „Slaptours“ krenula s novom turističkom ponudom, panoramskim krstarenjem Šibenskom lukom i kanalom sv. Ante, razgledavanjem Šibenika s mora i foto safari.

Naoko mali i jednostavni, ali domišljati poduzetnički projekt, doslovno je preko noći obogatio Šibenik privlačnom i poželjnom turističkom atrakcijom. Ideju koju su osmislili ostvarili i krajem lipnja javnost predstavili Dragan Slavica i njegova turistička agencija „Slaptours“, najlakše je opisati kao panoramsko krstarenje Šibenskom lukom i kanalom sv. Ante koje nudi ono najljepše što Šibenik može ponuditi – pogled na samog sebe, odnosno pogled s mora na svoju srednjovjekovnu povijesnu jezgru s katedralom sv. Jakova u prvom planu, uvijek atraktivnu plovidbu kanalom sv. Ante i impresivni pogled na tvrđavu sv. Nikole. Taj kratki izlet u naravi je trenutno najpoželjniji i najatraktivniji foto safari jer turistima nudi jedinstvenu prigodu da naprave fotografije koje će s ponosom pokazivati prijateljima. Zanimljivo je da je agencija „Slaptours“ u sklopu tog safari krstarenja tradicionalnim drvenim brodom, nazvanog „Šibenik s mora“, osmislila i izlete na otoke Zlarin i Prvić s razgledavanjem tamošnjih muzeja koralja i djela Fausta Vrančića, a u Šibeniku ga je upotpunila razgledavanjem katedrale sv. Jakova i akvarija. Dakle cijeli projekt ima još i promidžbenu i edukativnu dimenziju što će sigurno znati prepoznati i domaći ljudi, ali i škole.

Petnaest godina rada

Turistička agencija „Slaptours“ nije novo ime u šibenskom turističkom poduzetništvu. Osnovana je 2000. godine, a jedan od njenih najboljih projekata kojeg je javnosti prihvatila s odobravanjem, bio je turistički panoramski autobus. Ta izvrsna inovacija na žalost nije zaživjela u Šibeniku, ali su je prihvatili neki drugi gradovi poput Dubrovnika pa nije isključene da će se jednoga dana steći uvjeti da se „dite vrati materi“. Na petnaestu godišnjicu rada „Slaptours“ je izašao na tržište s novim proizvodom, panoramskim krstarenjem i foto safarijem koji su ne samo osvježenje u turističkoj ponudi Šibenika nego i nasušna potreba Šibenika.

Na tragu turističke tradicije

Organizacija krstarenja Šibenskom lukom, plovidba po kanalu sv. Ante do tvrđave sv. Nikole i kupališta Jadrija u sadašnjem je trenutku nedvojbena inovacija kada je riječ o turističkim proizvodima, međutim ona je i svojevrsni produžetak šibenske turističke tradicije iz vremena kada se turizam tek rađao, a Šibenik dobivao prva turistička društva i organizirane oblike turističke ponude. Jedan od prvih turističkih proizvoda, nakon što je Šibenik dobio prve prave hotele i kupalište Jadriju, a uz mulo Krke počeli pristajati prvi cruiseri koji su tridesetih godina prošlog stoljeća počeli zamjenjivati parne strojeve modernim motorima, bili su upravo izletnička plovidba Šibenskom lukom, razgledavanje Šibenika s mora i plovidba do Jadrije i Zlarina. Tada je ponuda bila čak i nešto bogatija jer su turisti sa šibenske rive mogli ploviti do Zatona, Rasline, Skradina i Skradinskog buka, što danas još nitko ne nudi. Što više danas bi kao poučne i inspirativne „udžbenike“ trebalo čitati oglase hotela „Krka“ i ranih šibenskih turističkih agencija koje su dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća turistima nudile kompletan izletnički paket usluga koji je uključivao panoramsko razgledavanje Šibenika s mora, vožnju đardinjerom po šibenskoj rivi, a u cijenu je bio uključen čak i najam automobila.

Riznica zavičajne prirodne i povijesne baštine

Iskorak „Slaptoursa“ kao agencije specijalizirane za izletnički turizam snažno oslonjen na zavičajnu riznicu prirodne i povijesne baštine, nije bio neočekivan. S obzirom na dosadašnje iskustvo Dragana Slavice i njegovog „Slaptoursa“ te njihova stalna nastojanja da se turistička ponuda obogati, gotovo je bilo pitanje trenutka kada će ta agencija, koja turiste uz ostalo vodi na Roški slap, Visovac, Skradinski buk pa čak i u kanjon rijeke Čikole, u svoju ponudu uključiti i krstarenje Šibenskom lukom s iskoracima do Jadrije, Zlarina i Prvića.
Brod neobičnog imena „Patalole“ tek što je zaplovio već se udomaćio na šibenskoj rivi, a nije malo onih koji se pitaju kako smo do sada uopće mogli biti bez njega?
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3