Datum objave: 26. Lipanj 2015

Poljski turisti uredno platili parking, a dočekala ih kazna od 105 kuna

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Iznenađen i ljutit bio je Lukaš iz Poljske koji je ostavio automobil na parkingu na tržnici, uredno kupio parkirnu kartu za dva sata i poveo obitelj u šetnju Šibenikom. Kad se vratio čekala ga je "čestitka" Gradskog parkinga od 105 kuna koliko vrijedi dnevna karta parkiranja.

' Što je ovo, zašto su me kaznili' vikao je 54-godišnji Lukaš, turist iz Poljske kad se sa svojom obitelji vratio po automobil parkiran na tržnici. Privukao je pažnju brojnih prolaznika kojima je pokazivao uredno plaćenu karticu za dva sata parkiranja, ali uz nju i kaznu od 105 kuna koliko vrijedi dnevna karta parkinga u prvoj zoni.

Kaznu su mu na vjetrobransko staklo zakačili djelatnici Gradskog parkinga, ali nitko nije mogao odgonetnuti- zašto. 'Ne znam, možda sam je zaista stavio na mjesto gdje se ne vidi na prvi pogled, ali nije se ni potrudio da je uoči. Ovo mi se u Poljskoj nikada nije dogodilo, a uvijek karticu stavljam na isto mjesto u automobilu", ispričao je Lukaš.

Nakon što su mu prolaznici pojasnili da ujutro može reklamirati kaznu u uredu Gradskog parkinga  i da će mu  vjerojatno biti poništena, Lukaš se zahvalio dobronamjernim Šibenčanima.
'Hvala, hvala dragi ljudi. Što to piše, Draga 14? Sutra ujutro ću tamo otići. Neće biti problema", rekao je Lukaš koji se s obitelji i prijateljima s parkinga na tržnici uputio u hotelsko naselje Solaris gdje provodi svoj godišnji odmor.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3