Datum objave: 24. Lipanj 2015

Izložba kultnih fotografija o Sophiji Loren u klubu Azimut prati regatu Civitanova - Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba o slavnoj filmskoj divi Sophiji Loren pod nazivom "Jučer, danas, Sophia - portret jedne dive" bit će otvorena sutra u klubu Azimut, kao poratno događanje tradicionalne međunarodne regate Civitanova Šibenik koja će se održavati od sutra, 25. lipnja do nedjelje, 15. godinu za redom.

 

Ta su događanja na današnjoj konferenciji za novinare najavili Maria Ritta Baranović, Valerio Baranović u ime Ureda Generalnog konzulata Republike Italije u Šibensko - kninskoj županiji, Denis Marinov, tajnik JK Val i Hrvoje Jelković, vlasnik kluba Azimut.Sophia Loren zašla je u osmo desetljeće života, a i dalje osvaja svojom gracioznošću, ljepotom i elegancijom. Širom svijeta ove godine se njoj u čast organiziraju izložbe i projekcije filmova pa se tome priključuje i Šibenik.

 

" Izložba je u Šibenik stigla posredstvom Instituta talijanske kulture u Zagrebu i Ureda Generalnog talijanskog konzulata u Rijeci za Šibensko - kninsku županiju. Šibenik je treći grad u Hrvatskoj u kojem gostuje. sastoji se od 23 slike koje pokazuju 23 kultne scene iz najpoznatijih filmova Sophie Loren", kazao je u najavi izložbe koja se otvara sutra u 20 sati Valerio Baranović.
" Drago nam je što je klub Azimut izabran za postavljanje te izložbe. Sophia Loren svojim načinom života i umjetničkim radom pokaze da je u životu sve moguće ako nešto jako želiš i trudiš se to napraviti, a to je i poruka koju mi želimo posredovati mladim generacijama", istaknuo je Hrvoje Jelković dodajući kako će otvaranje izložbe biti popraćeno i prigodnom talijanskom glazbom.

 

Jedriličarska regata Šibenik - Civita nova, kako je podsjetila Marija Ritta pokrenuta je upravo kako bi se povezali gradovi Šibenik i Civitanova i kako bi se pokazalo da ih more između njim povezuje, a ne razdvaja. " Regata koju organiziramo, a preko koje povezujemo dva grada pridonosi značajno i promociji Šibenika u Italiji jer bilten regate šaljem svim turističkim uredima. Ove godine na regati sudjeluje 20 brodova s talijanske strane koji će u Šibenik doploviti rano ujutro u petak. Iz Šibenika je u ponedjeljak u Civitanovu otplovila jedna jedrilica s predstavnicima Grada Šibenika na kojoj su Dino Karađole, Tihomir Paškov, Ante Gaćina, Emil , Vlado Kužina i Miro Škugor. Njih je jutros primio gradonačelnik Civitanove, a u Šibenik s jedriličarima stiže i politička delegacija Civitanove. Za goste iz Italije pripremit ćemo i gala večer s posebnim programu u kojem će nastupiti "Šuštine" i članovi šibenskog Salsa kluba.", najavila je Maria Ritta Baranović.

 

Denis Marinov je priznao kako se posljednjih godina ugasio interes članova JK Val za tu regatu. " Našim ljudima je problem izdvojiti tjedna dana za sudjelovanje na njoj. To više nitko je može. A nema im smisla sudjelovati samo na šibenskom djelu natjecanja", kazao je Marinov i najavio da će s kolegama iz Italije pokušati dogovoriti drukčiji raspored polazaka iz Šibenika".

 

Šibenski dio regate vozit će se oko šibenskih otoka u subotu, 27. lipnja. 

FOTO: Sara Pauk

Iz kategorije: Vijesti