Datum objave: 17. Lipanj 2015

Gradonačelnik Burić danas održao hodajući kolegij u Mandalini i najavio riješavanje komunalnih problema

Šibenik News
Šibenik News

 

Gradska uprava riješit će sve goruće komunalne probleme gradske četvrti Mandalina koja postaje sve prepoznatljivije turističko odredište, zaključak je 17. hodajućeg kolegija koji je gradonačelnik Šibenika Željku Burić sa svojim suradnicima održao juutros u Mandalini.

Gradonačelnika Burića  je s problematikom  te gradske četvrti, kao i potrebnim zahvatima i projektima, koji će omogućiti bolji život za Mandalinjane, upoznao predsjednik vijeća Gradske četvrti Božidar Brnić Boće i njegov zamjenik Mark st. George Doodney, kao i nekolicina građana koji su se tijekom hodajućeg kolegija pridružili obilasku.

Kolegij je krenuo od tri vojne zgrade u ulici Milice u Turka, gdje je potrebno postaviti javnu rasvjetu, asfaltirati obližnje parkiralište, kao i sanirati stepenice koje predstavljaju spoj od zgrada prema autobusnom stajalištu ispred ulaza u NCP- Remontno brodogradilište. Na tom predjelu Mandaline, također je potrebno izgraditi sustav odvodnje. Kako bi se ovi zahvati mogli planirati potrebno je provjeriti vlasništvo parcele s obzirom da je riječ o bivšim vojnim objektima. „Što se tiče problema odvodnje ulice, koju sam danas prvi put obišao, potrebno je, pored rasvjete koja će biti postavljena i za čije postavljanje imamo izrađen troškovnik, posebno izraditi troškovnik kompletne obnove ulice, a to se mora, naravno u dogovoru s Vodovodom i odvodnjom d.o.o., planirati u Proračunu za 2016.g.,“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Tijekom kolegija obišlo se i središte Mandaline je potrebno na dječjem igralištu postaviti zaštitnu ogradu i dovršiti radove na uređenju trga na Kosi. „To su ujedno i zahtjevi koje su nam predstavnici Gradske četvrti dostavili u svom programu za ovu godinu i mi ćemo njihov zahtjev ispoštovati i radove izvesti u ovoj godini.“, naglasio je Miro Lucić, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti.

Na nekoliko mjesta u Mandalini potrebno je pokositi travu i odsjeći grane, kako ne bi ometale promet, što se direktor Zelenila Siniša Burić, obvezao učiniti u što kraćem roku.
Rezimirajući današnji obilazak predsjednik Vijeća Gradske četvrti Božidar Brnić Boće naglasio je kako je oduvijek imao dobru suradnju s Gradom, a posebno je istaknuo dobru suradnju s turskim investitorom Dogus grupom koja gradi hotelski kompleks u Mandalini i koja je pomogla u realizaciji manjih komunalnih zahvata u naselju.
 „Mandalina sve više postaje prepoznatljivo turističko odredište i važan je dio Šibenika i po svom položaju i po svojoj funkciji. Jedan od najljepših hotela na Jadranu uskoro će, upravo ovdje, otvoriti svoja vrata, a tu je i marina za mega jahte koja je već u funkciji. Grad Šibenik mora pratiti tu pozitivnu turističku priču i riješiti većinu, danas spomenutih, komunalnih problema.“, naglasio je gradonačelnik.

Zamjenik predsjednika Gradske četvrti Mark st. George Doodney izvijestio je predstavnike Grada, kako su mještani sami uz pomoć Vijeća Gradske četvrti napravili nekoliko zahvata u Mandalini; potporni zid u Ulici Milice i Turka, ogradu na putu prema trgu na Kosi.
 

Iz kategorije: Vijesti