Datum objave: 12. Lipanj 2015

Vespaši iz cijelog svijeta uživaju u ljepotama i ponudi skradinskog zaleđa

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudionici spektakularnog susreta Vespa World Days jučer su preplavili  i šibensku rivijeru. Takon su, primjrice   kamp „Robeko“ u Pirmatovcimma pretvorili u pravi Vesapa Woodstock.
Vespa World Days koji je jučer počeo u Biogradu na Moru i Zadaru doslovno je preko noći promijenio turističko lice cijele sjeverne Dalmacije i gotovo sva mjesta između Trogira i Nina pretvorio u brujeće košnice. Spektakl je to kakav se samo poželjeti može. Zaljubljenici u kultne talijanske skutere, Vespe ne samo što su napunile sobe i apartmane u gotovo svim mjestima duž obale, jer Biograda na moru ne može prihvatiti tako veliki broj gostiju, nego su dobro popunili i kapacitete kampove, seoska domaćinstva i agroturizme posebno u Šibensko – kninskoj županiji. Jučer su sudionici Vespa World Days u sklopu programa te manifestacije u velikim grupama išli na izlete u okolicu Biograda i Zadra, a zahvaljujući članovima Vesapa kluba Šibenik, veliki dio te rijeke skutera, u Biogradu ih je stiglo gotovo 5000, zujao je cestama Šibensko – kninske županije. Vespaši iz gotovo svih europskih zemalja zahvaljujući šibenskim zaljubljenicima u Vespe posjetili su Šibenik, Vodice i Skradinski buk, a najveselije je bilo u – Piramatovcima, odnosno u tamošnjem kampu „Robeko“ koji se učas pretvorio u šareno, veselo i bučno okupljalište nalik Woodstocku samo što su umjesto glazbe uživalo u zvuku brujanja motocikla i guštalo u siru, pršutu i domaćem vinu.
Slične će se scene ponoviti i danas jer će se more vespi oko podneva ponovno razliti i iz Biograda poteći najvećim dijelom prema odredištima u Šibensko – kninskoj županiji.

Vespa World Days  najveće je svjetsko okupljanje vlasnika i ljubitelja kultnog talijanskog skutera. Budući da je u Biograd i Zadar stiglo pet tisuća Vespi iz 32 zemlje to je ujedno i najveće okupljanje vlasnika Vespa u povijesti.

 

Iz kategorije: Vijesti