Sidebar Menu

Datum objave: 05. Lipanj 2015

Danas počinje Kulturno ljeto Krapanj - Brodarica oko kojeg su "ujedinili" snage

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi put do sada svi su se na Krapnju i u Brodarici ujedinili i zajedničkim snagama osmisli i organizirali program Kulturnog ljeta u kojem će ove godine biti sadržaji za različite generacije i za ljude različitih ukusa, kako su organizatori najavili na današnjoj konferenciji za novinare. " Mladi su lani bili zapostavljeni, ali ove godine su zastupljeni. Bit će organiziran i mini disco, pjena partyje te karaoke, a novost je i glazbeni festival 'Kampus prijatelji' u sklopu kojeg će se uz nastupe stranih bendova održavati i glazbene edukacije", kazao je Boris Perkov, jedan od organizatora manifestacije na današnjoj konferenciji za novinare.
Tako će se primjerice Karaoke večer u sklopu Kulturnog ljeta Krapanj- Brodarica održati 23. srpnja, a dan nakon toga na Krapnju će biti organizirana Dječja olimpijada. Isti dan na, 24. srpnja na Krapnju počinje i festival Kampus prijatelji.
'

Kulturno ljeto otvara se danas izložbom radova slikara Roka Ivande u Muzej-uljari sv. Lovre, a trajat će od 5. lipnja do 5. rujna su Mjesni odbor i udruge Krapnja i Brodarice te Turistička zajednica Krapanj – Brodarica. Već prema tradiciji krapanjsko – brodaričko kulturno ljeto počinje likovnom izložbom u Muzej-uljari sv. Lovre na otoku Krapnju koju je obnovila obitelj Tudić te glazbenim večerima na Velikoj loži gdje će u 20 sati nastupiti vodička ženska klapa „Oršulice“ i krapanjsko – brodaričko kulturno – umjetničko društvo „Spužvar“.
Središnji događaj otvaranja Kulturnog ljeta Krapanj – Brodarica, koje će kulminirati 1. i 2. kolovoza regatom u ženskom veslanju, slavljem Gospe od Anđela i krapanjskom feštom, svakako je izložba „Između neba i zemlje“ slikara Roka Ivande iz Vodica. Ivanda će u Muzej – uljari sv. Lovre na Krapnju izložiti 21 sliku koje sam autor stilski svrstava u koloristički ekspresionizam, a rađene su tehnikom akrila na platnu. Ivana će i na ovoj izložbi ostati vjeran svojoj glavnoj inspiraciji i umjetničkoj preokupaciji, a to su intimni, simbolični doživljaji zavičaja.

 

Roko Ivanda u Muzej – uljari na otoku Krapnju izlaže na poziv Turističke zajednice Krapanj – Brodarica, a bit će to izvrsna prilika za upoznavanje s novim radovima slikara kojeg posebno pamte Šibenčani. On je naime svoju prvu samostalnu izložbu imao 1991. godine u Krešimirovom domu u Šibeniku. Ta izložba bila je prvi kulturni događaj u Šibeniku nakon slavne Bitke za Šibenik i uspješne obrane grada od agresora. Od tada do danas Ivanda se nametnuo svojim prepoznatljivim stilom, a na Krapanj dolazi s reputacijom umjetnika koji se prije nepune dvije godine proslavio velikom izložbom u sklopu European Jazz @ UCLA festivala u SAD-u. Nakon otvaranja izložbe koje je zakazano za 19 sati, MO i TZ Krapanj – Brodarica pripremili su glazbeni program u okviru kojeg će uz vodičku žensku klapu „Orušulice“ i domaći KUD „Spužvar“ nastupiti i šibenski glazbenik Svetin Milutin Mačak, a za nastup su se pripremili i brodarički glazbenici Nikola Jurić i Tomislav Bergam.

 

Ovogodišnje Kulturnog leta Krapanj – Brodarica atraktivnije je i bogatije nego ikada. Izložbe slika osim Roka Ivande pripremili su Zdravko Cota, Ante Bergam i Saša Tanfara Franić te Vladimir Mihoković - Miha, planirane su čak dvije večeri poezije zatim dječja olimpijada, niz folklornih programa, promenade klapa i kulturno umjetničkih društava, ljetne filmske večeri, glazbeni festivali „Kampus prijatelji“ i „Unplugged prijatelji“,, plivačka natjecanja, nogometni turnir i niz drugih programa duž cijele krapanjsko – brodaričke rivijere od plaže „Rezalište“ do otoka Krapnja. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam