Datum objave: 01. Lipanj 2015

Britanski investitori najavili danas da će od Obonjana napraviti jedinstvenu destinaciju na svijetu

Diana Ferić
Diana Ferić

Britanski investitori koji su od Sunčanog Hvara preuzeli tvrtku Obonjan Rivijera i pravo građenja na otoku Obonjanu za naredne 43 godine napravit će od tog otoka jedinstvenu destinaciju, do sada neviđenu na svijetu, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su, uz gradonačelnika Šibenika Željka Burića predstavili taj projekt.

 

Provest će ga u sedam faza, a u prvoj fazi, u narednoj turističkoj sezoni dovodit će na taj otok u osam tjedana po 3 000 platežno moćnih turista koji je ostvariti 140 000 noćenja. Narednih godina žele raditi i u predsezoni i postsezoni. Osim oduševljenja Obonjanom i velikih najava o budućnosti Obonjana po kojem bi Šibenik treba postati prepoznatljivih u svijetu danas se nije čulo puno konkretnih podataka o tom projektu. Za sada se Na otoku za sada vjerojatno neće ništa graditi nego će za svoje potrebe prilagoditi postojeće skromne kapacitete, proširit će kampove, postaviti montažne vile i napraviti apartmane na stablima, kao posebnu atrakciju. Njihova ponuda temeljit će se na iznimnom, okružju i kreativnom smještaju, umjetničkim i glazbenim festivalima i drugim eventima te ekskluzivnoj ponudi pića i jela, kako je kazao Hugo Baus, iz tvrtke Colegium putovanja, jedne od triju tvrtke koje čine Obonjan rivijeru. Tatvrtka dovodi godišnje u Hrvatsku 70 000 gostiju , a rade još i u Sloveniji, Njemačkoj i Italiji. Naglasio je da će zadržati prirodne ljepote Obonjana".

 

Ekskluzivnu ponudu otoka Obonjana već od sljedeće turističke sezone najavio je i Dan Blacklidge, jedan od direktora Sound Chanela, druge tvrtke u sastavu Obonjan rivijera koji je priznao da se u Obonjan zaljubio prvi put kad je na njega došao 2012. godine. " Sadržaji koje mi mislimo razviti su jedinstveni i sigurno je da takva destinacija ne postoji a svijetu, pogotovu na ovolikom otoku." U kreiranju Obonjana kao turističke destinacije sudjeluju odvjetnici, računovođe,dizajneri,video producenti, arhitekti i građevinari i svi dijelimo strast prema tom projektu. To će biti image destinacija za cijelu regiju, a Šibeniku će donijeti godišnji prihod od 10 miliju eura. Zaista je nevjerojatno da se na tom prekrasnom mjestu ništa ne događa i da se propuštaju takvi prihodi", kazao je.

 

Na Obonjan će uglavnom dolaziti aviogosti koji će se na njemu zadržavati nekoliko dana, a koncesionari Obonjana računaju da će se barem još toliko zadržati i na šibenskom području. Brod za Obonjan vozit će u tih osam tjedana svakog sata.

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić istaknuo je da je za njega najvažnije da se raspetljali odnosi u Projektu Obonjan te da je riječ o mukotrpnom poslu u kojem su sudjelovali svi odjeli i sve gradske službe, a na tome se radilo više od godinu i pol dana. "Novi investitor i njegov projekt jamče da će Šibenik ubuduće biti drukčije pozicioniran ne samo u Hrvatskoj nego na cijelom Mediteranu. To je treći naslijeđeni projekt koji smo uspjeli raspetljati i staviti na noge. Druga dva su lokacija TEF -a i osnivanje sveučilišnog studija u Šibeniku", kazao je gradonačelnik Burić, a predstavnici investitora su istaknuli da će sve raditi u suradnji s gradskom vlasti i da će razvijati dobre odnose s lokalnom zajednicom.

 

Tko su investitori  na Obonjanu:

Operativna kompanija Gratiosus ima iza sebe mnoštvo vrlo uspješnih projekata baziranih na ugostiteljstvu i glazbenom turizmu. Uz Gratiosus, nositelji projekta su vodeći europski turoperater CMT specijaliziran za organizaciju događanja i putovanja, posebice za mlade. Sound Channel pak iza sebe ima respektabilan portfolio glazbenih projekata poput organizacije Hideouta, Lost & Founda te Unknowna, jedna su od vodećih svjetskih kompanija u toj grani poslovanja.


 

Iz kategorije: Vijesti