Datum objave: 30. Svibanj 2015

FOTO Gimnazijalci dodijelili svoje kipiće "Antun" i za kolegicu Rebeku skupili 15 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalna manifestacija „Antun“ šibenske gimnazije na kojoj se uz ostalo, u maniri filmskog Oskar, kipić Antun dodjeljuje najomiljenijim i najuspješnijim učenicima i profesorima održana je večera u šibenskom kazalištu s već uobičajenim scenarijem u kojem se djelom na ozbiljan djelom na zabavan i duhovit način predstavlja jednogodišnja „produkcija“ te ugledne obrazovne institucije s tradicijom dužom od 100 godina. I ove je godine imala humanitarni karakter. Prikupljeno je 6 000 kuna pomoći za šibenski gimnazijalku Rebeku Radić koja mora na operaciju u SAD –e. U tri akcije njezini gimnazijski kolege ukupno su prikupili 15 000 kuna pa joj je večeras uručen ček s tim iznosom. Rebeki je pripala čast i da svih dobitnicima uruči „Antuna“.

 

Titula poznatog, uspješnog bivšeg gimnazijalca ove godine je pripala prof.dr.sc. Ivanu Juragi redovnom profesoru i bivšem dekanu Fakultet elektrotehnike i računarstva koji je najavio da će u Šibeniku od jeseni biti otvoren Studij energetike i energetske učinkovitosti za koji je i on velikim dijelom zaslužan. Gimnazijalcima je poručio: „Zapamtite da ste Šibenčani i da ćete se vratiti u Šibenik“. Antun za doprinos u izvannastavnim aktivnostima otišao je u ruke organizatorima Vrane, Jasminka Paić najzaslužnija je profesorica za javnu i kulturnu djelatnost gimnazije, dok je Emil Matuša najomiljeniji profesor po odabiru gimnazijalaca. Najboljim sportašima proglašeni odbojkaši, odnosno cross ekipa. Najomiljeniji učenici su , prvaš je Ante Palinić, Ante Jerkin i 2 a razreda, trećaš je Marko Mačukat dok je Luka Svirčić donio najviše glasova među maturantima. Za doprinos u društvenim znanostima Antun je dodijeljen ekipi koja j predstavljala Gimnazij na Državnoj smotri simuliranog suđenja.

 

Zanimljiva je bila i ovogodišnja modna revija. Profesori i učenica prošetali su u odjeći kakva se nosila od prve polovice prošlog stoljeća do hipi doba, a modnu reviju j osmislio je bivši gimnazijalac Duje Kodžoman.

Na Antunu je nastupila gimnazijska klapa, band Renault 4, plesna skupina gimnazijalki, a gost večeri bio je pjevač Marko Tolja kojeg je na gitari pratio jazz gitarist Zoran Majstorović. Tolja je svojom neposrednošću oduševio i profesore i učenike, a gimnazijalci njega jer su snažnim pljeskom nagradili pjesme „Fly me to the Mon“ i „Save the last dance for me“, pokazujući kako mladi danas ne vole samo cajke.
 

Iz kategorije: Vijesti