Datum objave: 30. Svibanj 2015

Proveli smo jutro u Narančastoj zgradi, pogledajte kako je protekao Dan otvorenih vrata

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Četiri šibenske udruge za mlade danas su u sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata udruga otvorili svoje novouređene prostore u Narančastoj zgradi za sve posjetitelje i ponudili zanimljiv program. Prvo što moramo pohvaliti je odlično uređenje svih prostorija drugog kata derutne zgrade poviše Banja. Vrijedni članovi udruga uredili su kuhinju, dnevni boravak, multifunkcionalnu dvoranu, knjižnicu i free shop, uz vlastite četiri prostorije udruga. Današnji program ponudio je izložbu likovnih radova Udruge likovnih amatera Tempera, likovnu radionicu, radionicu Asocijativnih karata, otvorenje Volonterskog ureda udruge Mladi u EU, kao i informiranje o radu udruga i načinima uključivanja u projekte. Našlo se tu i zanimljivih proizvoda za prizalogajiti iz Veganske radionice ŠUM-a ali i klasični švedski stol za one koji ipak vole nešto mesno za marendu.

Moramo primijetiti da uz sav trud članova udruga ova inicijativa nije privukla neki konkretan broj zainteresiranih mladih Šibenčana koji bi se učlanili u neku od udruga i tako sudjelovali u projektima koje nude Udruga Mladi u EU, Udruga Ardura, sportsko društvu Forca 08 i Šibenska udruga mladih. U svakom slučaju kritika ide na adresu inertnih mladih sugrađana koji radije slobodno vrijeme provode po kafićima u ispijanju kava, nego da provjere zanimljive sadržaje prostora za mlade koji se napokon nakon 20 godina uredio u Šibeniku.

Program se nastavlja od 18 sati kad je na rasporedu radionica ŠUM-a u Bass Matters s glazbenim programom uz podršku Botza sound systema, Efektaselekta i Mr D-ja. Pozivamo sve da do kraja dana posjete Narančastu zgradu. 

Iz kategorije: Vijesti