Datum objave: 30. Svibanj 2015

Trojica vrhunskih chefova kuhala na tvrđavi svetog Mihovila pod zvijezdama pred stotinama znatiželjnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Trojica chefova s Michelinovim zvjezdicama , Guillaume Sourrieu i Lionel Levy iz Marseillea i San Degeimbre, belgijski majstor korejskih korijena, vlasnik restorana L'air du temps, u Eghezee-u, mjestu 50 -ak kilometara udaljenom od Bruxellesa prezentirali su večeras na tvrđavi svetog Mihovila svoje kulinarske vještine u programu pod nazivom „Zvjezdani kuhari pod zvjezdanim nebom“ održanom u sklopu 2. Festivala Okusi Mediteran što bi trebao biti i najatraktivniji dio tog festivala koji u Šibeniku traje od 28. do 31. svibnja. Kroz programu su vodili i uglavnom tumačili što rade i govore slavni kuhari Barbara Kolar i Zlatko Gall.

Dvojica Francuza kuhali su riblja jela, jedan škrpinu u umaku, a drugi lignje punjene posebnom smjesom i ukrašene pršutom i parmezanom dok se Degeinbre odlučio za vegetarijansko jelo, svojevrsnu salatu od povrća i cvijeća začinjenu njegovim posebnim dresingom. Uz pripremanje tog jela ispričao je sve o sebi i svom pristupu kulinarstvu pa tako i da ima vlastiti vrt s oko 400 različitih vrsta povrća.

 

Atraktivna lokacija i atraktivan program privukli su veliki broj ljubitelja dobre hrane, ali je programu koji je najavljen kao ekskluzivni cooking show koji do sada nije viđen u Hrvatskoj nedostajalo dinamike i elemenata showa s obzirom na prostor u kojem je takav sadržaj organiziran. Nakon službene prezentacije gosti su jela pripremljena po receptima koji su predstavljeni mogli i degustirati.

 

Festival Okusi Mediteran manifestacija je koja promovira mediteransku prehranu, kulturu, tradiciju, proizvode i način života, koji su se tijekom stoljeća razvili duž obale Mediterana.
 

Iz kategorije: Vijesti