Datum objave: 29. Svibanj 2015

MDF prvi put ima i svoje maskote, a autorice su dvije šibenske djevojčice

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski likovni umjetnik Antonio Šunjerga autor je vizualnog identiteta ovogodišnjeg Međunarodnog dječjeg festivala u suradnji s ravnateljicom Majom Trlaja , a kao glavnu tema vizuala izabrali su dvije maskote takozvane "Prijatelja iz svemira" koje su s nizom drugih skulptura pristigle na prošlogodišnji likovni festivalski natječaj tema kojeg je bio svemir.

 

Riječ je o skulpturama koje su izradile dvije učenice Osnovne škole Jurja Šižgorića u Šibeniku 10-godišnjakinja Ele Grubić i Ana Deljac, pod vodstvom svoje mentorice Helene Šarić.
Vizualni identitet je danas predstavljen, a organizatori su napravili propust što nisu pozvali i autorice tih neslužbenih maskota koje bi trebale biti sveprisutne na ovogodišnjem MDF -u kao njegov zaštitni znak budući da je i sam Šunjerga kazao: "Ja sam njihove simpatične vanzemaljce samo ukomponirao u službene plakate i ostale vizualne materijale MDF-a".

 

Istina, Šunjerga nije danas baš znao do kraja objasniti hoće li sve ostati na njihovom uklapanju u promidžbene materijale ili će Prijatelji iz svemira i oživjeti na šibenski ulicama što je ostalo nedorečeno.
Planiraju na križanju Masne ulice i Kalelarge napraviti interaktivnu raznobojnu ploču koja će bit vodič za sva festivalska događanja. 

Iz kategorije: Vijesti