Datum objave: 29. Svibanj 2015

FOTO Učenici Turističko-ugostiteljske škole predstavili svoje kulinarsko umijeće na "mediteranskoj tržnici"

Igor Bergam
Igor Bergam

 

U sklopu 2. festivala Okusi Mediteran koji je počeo jučer a traje do nedjelje, Turističko-ugostiteljska škola Šibenik predstavila se bogatim štandom na "mediteranskoj tržnici" na rivi. Tako su jučer šibenski srednjoškolci koji se školuju za kuhare, konobare i hotelijere predstavili svoju školu u najboljem svjetlu. Na velikim štandovima na rivi imali su mediteransko bilje i cvijeće kao dekoraciju, a kuhari su slagali male "finger food zalogaje" koji su se dijelili prolaznicima na degustaciju. Svi zainteresirani Šibenčani i gosti mogli su tako kušati hobotnicu na salatu, bakalar i paštetu od tune po receptu učenika šibenske škole.

"Interesantno je bilo to sto smo svakom kome bi dali jesti dali i malu zvjezdicu koju bi, ako mu se svidjela hrana, mogao zalijepiti na naš štand. Kao "Michelinove zvjezdice" jer ih niti jedan restoran u Hrvatskoj nema a mi ih skupili jučer onako 200 jer je svim ljudima bilo super." veselo nam priča Franka Štrkalj, učenica 3. razreda TUŠ Šibenik koja je sudjelovala u jučerašnjoj prezentaciji svoje škole.

Ako niste znali, Michelinove zvjezdice u svijetu se daju za izvrsnost i kvalitetu usluge i hrane i to je postao najveći svjetski pokazatelj kvalitete restorana i kuhara. U svijetu danas postoji samo 36 restorana nagrađeni zvjezdicama. Turističko-ugostiteljska škola sinoć je sigurno pokazala da ima odličnu budućnost u svojim mladim kadrovima koji bi jednog dana mogli biti dio posluge koja će biti nagrađena baš tim Michelinovim zvjezdicama.

Kako je izgledao štand šibenske Turističko-ugostiteljske škole pogledajte u galeriji u nastavku.

 

Iz kategorije: Vijesti