Sidebar Menu

Datum objave: 28. Svi 2015

FOTO Mediteranska tržnica na šibenskoj rivi, Talijani zasjenili sve

Diana Ferić
Diana Ferić

 Da su Talijani vrhunski estete pokazala je i mediteranska tržnica koja je jutros postavljena na šibenskoj rivi u sklopu festivala Okusi Mediteran koji se otvara danas i trajat će do nedjelje, 31. svibnja. Njihovi štandovi lijepo aranžirani i bogati različitim proizvodima od kolača do suhomesnatih proizvoda odskaču od skromnog izgleda štandova hrvatskih proizvođača. Rijetki kupci koji su jutros obišli tu tržnicu komentirali su taj vizualni doživljaj koji pružaju Talijani, ali i da su cijene "paprene", pogotovu za naš standard. Primjerice, talijanski pršut iz Toskane je oko 250 kuna po kilogramu, suhe rajčice kojih je na jednom štandu cijelo brdo stoje 120 kuna za kilogram i tako redom. Talijani, inače vični prodaji, imaju i priče uz svoje proizvode, pa je tako Nikolo Badurina, na toskanskom štandu posebno istaknuo suho svinjsko meso sa sjemenkama koromača i pikantnim začinima koje ima istu funkciju kao vijagra.  Riječ je o organiziranom nastupu talijanskim proizvđaa koji obilaze sajmove u cijeloj Europi.

Hrvatski proizvođači, kako su nam kazali neki od njih, ne boje se takve konkurencije. "Ma šta je to prema našem domaćem proizvodu. Naš svit više voli svoje nego talijansko", uvjeren je proizvođač soparnika. Inače, otvaranje tržnice bilo je najavljeno za 9 sati. Talijani su već dana bili potpuno spremni, a većina naših izlagača nije niti napunila štand.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam