Datum objave: 22. Svibanj 2015

Edukacija učenika o važnosti prevencije i zaštite od šumskih požara danas u Katoličkoj školi

Šibenik News
Šibenik News

 

Župan Goran Pauk, zamjenik župana Zoran Smolić i biskup mons. Ante Ivas prisustvovali su danas radionici u Katoličkoj osnovnoj školi Šibenik povodom obilježavanja Dana zaštite prirode. Radionica je održana u okviru projekta HOLISTIC s ciljem edukacije učenika o važnosti prevencije i zaštite od šumskih požara, kao i o važnosti pravovremenog reagiranja u slučaju opasnosti.

„Na današnjoj radionici želimo vam ukazati na važnost prevencije i zaštite od šumskih požara, kao i na važnost pravovremenog reagiranja u slučaju opasnosti. Obzirom da je danas i Međunarodni dan biološke raznolikosti, odnosno Dan zaštite prirode ovo je odlična prilika da naučite nešto više o tome kako zaštiti naše šume.“, kazao je župan Pauk. 

U teorijskom dijelu edukacije, Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje Šibenik prezentirao je djeci prvih razreda program Nacionalne edukacije djece u području zaštite i spašavanja. Djeci je objašnjeno kako se ponašati u slučaju požara, potresa ili druge velike nesreće. Također, djeca su upoznata s brojevima žurnih službi i brojem 112, te im je objašnjeno kako se treba ponašati za vrijeme i nakon trajanja nesreće i drugih izvanrednih situacija.

Nakon teorijskog dijela, održan je i praktični dio radionice. Djeca petih i šestih razreda upoznata su sa vatrogasnim vozilima i vatrogasnom opremom od strane JVP-a Šibenik. U sklopu praktičnog dijela pripadnici Vatrogasne zajednice Šibensko - kninske županije održali su i natjecateljske vježbe za vatrogasnu mladež u kojim su djeca sudjelovala s posebnim zanimanjem.

Ovo je prva od više planiranih radionica ovakvog tipa koje će se održati u osnovnim školama na području Šibensko-kninske županije, u sklopu projekta Holistic. „Holistički model integralne zaštite od šumskih požara“ - HOLISTIC je strateški projekt financiran iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA ADRIATIC - Jadranske prekogranične suradnje, u kojem Šibensko-kninska županija sudjeluje kao projektni partner. 

 

Iz kategorije: Vijesti