Datum objave: 15. Svibanj 2015

Nagrađeni najbolji sportaši u Županiji, sportske nade i posthumno Petar Stošić Bubić

Diana Ferić
Diana Ferić

Najbolje sportašice i sportaši Šibensko – kninske županije u 2014. godini  proglašeni su danas na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, na kojojs u bili i zamjenik šibensko – kninskog župana Zoran Smolić sa suradnicima, predsjednik Županijske skupštine i gradonačelnik Skradina Nediljko Dujić, zamjenik gradonačelnika Šibenika Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnice Vodica Luka Lipić i predsjednik Zajednice sportova Šibensko-kninske županije Željko Šimunac.

 

Zamjenik župana Zoran Smolić dodijelio je nagrade najboljim sportašima Šibensko-kninske županije. Najboljim je proglašen Marin Desabota iz Jedriličarskog kluba “VAL“ Šibenik, drugoplasirani je Antonio Zelić iz Atletskog kluba „SVETI ANTE“ Knin, a trećeplasirani je Petar Krešimir Marasović iz Plivačkog kluba „MORE“ Šibenik.
Najboljom sportašicom proglašena je Matea Jelić iz Taekwondo kluba „KNIN“, drugoplasirana je Lucija Jurković Periša iz Plivačkog kluba „ŠIBENIK“, a trećeplasirana je Lucija Čatlak iz Karate kluba „ŠIBENIK“.

Najbolja  momčad je Jedriličarski klub „VAL“ Šibenik, a najbolja ženska ekipa je Ženski košarkaški klub “VODICE“. Drugoplasirana i trećeplasirana muška momčad su Veslački klub „KRKA“ Šibenik i Malonogometni klub “KIJEVO“ Knin, a ženske ekipe Veslački klub „Dupin“ Tisno i Ženski Vaterpolski klub „VIKTORIA“ Šibenik.
Dragan Pinjuh, trener svjetske juniorske prvakinje Matee Jelić iz Taekwondo kluba “KNIN“ izabran je za najuspješnijeg trenera, dok je Bruno Jurešić iz Kluba sjedeće odbojke „Knin 95“ dobio nagradu za sportaša s invaliditetom.

 

Posthumno je nagrađen Petar Stošić Bubić iz HNK Šibenika, dok su nagrade kao zaslužni sportski djelatnici primili Nikola Mihaljević iz Karate kluba „Šibenik“, Josip Milaković iz OKK „Dražen Petrović“ Šibenik i Milan Jakšić iz Košarkaškog kluba „Šibenka“.

 

Posebne nagrade dodijeljene su Biciklističkom klubu „Fortica“ za razvoj biciklizma i Nogometnom klubu „Vodice“ za razvoj nogometa u Šibensko-kninskoj županiji.
Zamjenik župana Zoran Smolić pozdravio je nagrađene sportaše i sportašice, te uzvanike svečanosti u ime župana Gorana Pauka. „Želim čestitati svima nagrađenima i poželjeti vam puno uspjeha u vašim daljnjim karijerama. Iznimno mi je drago što su naši mladi pokazali vrhunske rezultate u sportu, jer kako bi naš župan rekao, moramo podržavati razvoj sportskog duha!“
Predsjednik Zajednice sportova Šibensko-kninske županije Željko Šimunac dodijelio je nagrade perspektivnim mladim sportašima, koji su ostvarili iznimne rezultate u protekloj godini, sveukupno njih čak šezdeset i osam.
 

Iz kategorije: Vijesti