Datum objave: 15. Svibanj 2015

Mladi iz Kazahstana, Iraka, Portugala, Slovenije i Hrvatske bili jutros kod gradonačelnika Burića

Šibenik News
Šibenik News

 

Mlade iz različitih europskih i azijskih zemalja koji u Šibeniku borave u okviru programa Europske komisije Erasmus + jutros je primio gradonačelnik Željko Burić. Projekt provodi Nezavisna udruga mladih, a tema je povezivanja sustava formalnog obrazovanja i privatnog sektora.

„ Vesele nas ovakvi susreti jer je multikulturalna suradnja nužna za kvalitetan i održiv razvoj odnosa među europskim i svjetskim zemljama. Vi ste oni koji ćete kreirati našu i političku i poslovnu budućnost, zato je vrijedno vaše međusobno upoznavanje i stjecanje razumijevanja za kulture i način života različitih naroda.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, poževši mladima ugodan boravak u Šibeniku.

Burić je naglasio i da je Šibenik grad koji otvara nove perspektive mladima kroz sektor obrazovanja, ali i društvenog života , koji uvelike kreiraju upravo mladi.


Mladi iz Kazahstana, Iraka, Portugala, Slovenije i Hrvatske boravit će u Šibeniku do nedjelje, a uz katedralu sv. Jakova, najveći interes pobudile su im šibenske tvrđave. Gradonačelnik Burić predložio im je obilazak tvrđave sv. Ivana na kojoj su snimane epizode serije Igre prijestolja, posebno popularne među mladima. Zainteresirani za upoznavanje hrvatske kulture i jezika, na kraju susreta mladi su molili gradonačelnika da im napiše poruku na hrvatskom jeziku.
 

Iz kategorije: Vijesti