Datum objave: 14. Svibanj 2015

Gradonačelnik obišao radove novog šibenskog studija koji bi svoja vrata trebao otvoriti na jesen

Šibenik News
Šibenik News

 

Gradilište budućeg dislociranog preddiplomskog Studija energetike i obnovljivih izvora u zgradi iNavis danas je obišao gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić sa suradnicima. Na gradilištu ih je dočekao predstavnik izvođača radova, splitske tvrtke Prolux d.o.o., inženjer građevine Ante Bešlija. „Dovršeni su radovi na konstrukciji pregradnih zidova na oba kata, te su u tijeku radovi na ugradnji instalacija u pregradnim zidovima. Nakon tih radova slijedi ugradnja obloge zidova, te izrada podnih slojeva.“, pojasnio je inženjer Bešlija.

Obilazeći prostor gradonačelnik je, od predstavnika izvođača, zatražio pridržavanje utvrđenih rokova i dinamike radova s obzirom da Studij najesen prima prve studente.

Da podsjetimo, Senat Sveučilišta u Zagrebu, na svojoj 2. redovitoj sjednici u 346. akademskoj godini, održanoj 28. listopada 2014, donio je Odluku o ustroju i izvedbi dislociranog preddiplomskog sveučilišnog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu.

Temeljem Odluke Agencije za znanost i visoko obrazovanje, kojim je dislocirani preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku u skladu s Mrežom visokih učilišta, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedran Mornar izdao je Potvrdu o upisu navedenog studija u Upisnik studijskih programa. Izdanom potvrdom stekli su se uvjeti za početak izvođenja predloženoga sveučilišnog studijskog programa.
U tijeku je izvođenje radova na dilataciji C i dijelu dilatacije D zgrade iNavisa u kojima će, od jeseni 2015.g., biti smješten preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu. Cjelokupna vrijednost projekta, nakon provedenog postupka javne nabave, iznosi 7,2 milijuna kuna.
 

Iz kategorije: Vijesti