Sidebar Menu

Datum objave: 04. Svi 2015

Napokon se sanira dio bedema u Docu s kojeg su kamenja ugrožavala živote ljudi

Šibenik News
Šibenik News

 

U tijeku su radovi na sanaciji dvadesetak metara dvostrukog i graničnog bedema u starom dijelu grada s kojeg se odronjavalo kamenje i prijetilo sigurnosti Dolačana, kao i slučajnih prolaznika i turista. Radove, u vrijednosti od cca 35.000 kuna. izvodi tvrtka „Dva Marka“, a lokaciju je jutros obišao zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

„Sanacija ovog dijela bedema u dužini od 20-ak metara odvija se uz prethodno pribavljene konzervatorske smjernice i zadovoljan sam što sam, nakon upozorenja gospođe Doloris Barački, još u veljači ove godine, s gospođom i konzervatorima izašao na teren i obećao da ćemo nastojati što prije krenuti sa sanacijom. Svjestan sam da ovim radovima ne rješavamo problem u cijelosti, no moramo odnekud početi. Obnovu bedema u njegovoj cijeloj dužini namjeravamo nominirati za sredstva Ministarstva kulture, s obzirom da sama dokumentacija sanacije iznosi cca 200.000,00 kn.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Nakon što je postavljena ograda i rukohvat uz skale kojima se kroz bedem prolazi na parkirališni prostor pokraj crkvice sv. Nediljice sada se, učvršćivanjem kamena, interventno sanira dio bedema kako ne bi došlo do daljnjeg urušavanja.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam