Datum objave: 04. Svibanj 2015

Aktualni sat Županijske skupštine:Petrina traži ukidanje vijećničkih naknada, Duić:Stavit ćemo u proceduru

Diana Ferić
Diana Ferić

Stipe Petrina, nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Šibensko - kninske županije i danas je, na Aktualnom satu ponovio svoj zahtjev vijećnicima da se ukinu vijećničke naknade ili usklade s prilikama u Šibensko - kninskoj županiji. Izrazio je nezadovoljstvo što se taj njegov prijedlog nije ušao u proceduru.

Nediljko Duić, predsjednik Županijske skupštine kazao mu je da danas podnese taj zahtjev i da će ući u postupak i to u okviru priprema za rebalans ovogodišnjeg županijskog proračuna

"Pristojnosti radi i radi razvoja demokracije demokracije ne bi li bilo zdravorazumski da se prihvati naš prijedlog koji je već razrađen. Ja mogu samo reći :"Vidila guda da se konj potkiva pa je i ona digla nogu", komentirao je Petrina to što će prema toj najavi na dnevni red sljedeće sjednice biti uvršten stavljen Županov prijedlog za izmjenu visine vijećničke naknade, a njihov se sve vrijeme ignorira.

 

Iris Ukić Kotarac Vijećnica s Nezavisne liste Stipe Petrine je kazala:" Jako je malo aktivnih vijećnika, pet šest nas stalno postavlja pitanja, a mi nemamo odbore kao u Saboru da se na to vadite da nešto radite. Ukinite županijske naknade već danas i uštedimo tri mjeseca procedure koju najavljujete", istaknula je.
Vijećničke naknade iznose oko 1 200 kuna mjesečno, a godišnje u prosjeku bude najviše 8 sjednica što znači da vijećnici za jedna dan, za pet šest sati uglavnom sjedenja na sjednici dobiju najmanje 2 000.

 

Mirko Radak, predsjednik Udruge umirovljenika Šibensko - kninske županije prosvjedovao je za govornicom Županijske skupštine na današnjem Aktualnom satu jer je ta udruga iz županijskog proračuna dobila u ovoj godini 4 000 kuna odnosno 22 lipe po umirovljeniku. "Molim Vas da poštujete dostojanstvo umirovljenika i da nas na taj način ne vrijeđate. Uostalom i vi ćete jednog dana biti umirovljenici", kazao je Radak čelnim ljudima Županije. 

 

Šibensko - kninski župan Goran Pauk kazao mu je na to da Županije ne financira umirovljenike nego program i rad udruga. " Vjerujte mi da smo po velikim pritiskom svih, ama baš svih udruga koje djeluju u Županiji, a sredstva su ograničena", kazao je župan Pauk.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3