Datum objave: 29. Travanj 2015

Novi broj časopisa "Volim Šibenik":Erotika i ostale zanimljivosti iz prošlosti i sadašnjosti Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Erotska naslovnica novog broja časopisa „Volim Šibenik“ sigurno će privući pozornost. Riječ je o fotografiji snimljenoj 1934. godine i svjedoči o osjećaju za lijepo koji su Šibenčani uvijek njegovali, no golotinju su smatrali žalosnom i sramotnom iako su u tim temama bili puno napredniji od susjednih Splićana i Zadrana. Ta lascivna priča samo je jedna od zanimljivih tema koje donosi novi broj časopisa Volim Šibenik koji je od danas u prodaji. U njemu će te pronaći i zanimljivi komentar o pogubnoj šibenskoj kadrovskoj filozofiji u kojoj vlada moto ne talasaj, a oni koji žele promjene proglašavaju se konfliktnim osobama i etiketiraju.

 

Novi broj časopisa „Volim Šibenik“ donosi i priče o zanimljivim Šibenčankama i Šibenčanima – o svestranoj Franki Štrkalj, srednjoškolki koja je se na državnoj razini iskazala u turističkom marketingu, potom o osebujnom šibenskom poduzetniku Zoranu Mikulandri vlasniku obrta „Noa“, nastavlja se priča o nikad objavljenoj oporuci Ante viteza Šupuka, tvorca modernog Šibenika, niz vijesti iz povijesti, a zanimanje će sigurno će pobuditi i tekst koji je pod naslovom „Ako netko neće da piše objektivno o Šibeniku, neka si ne daje truda i neka na tu temu uopće ne mrči hartije“, napisan tridesetih godina prošlog stoljeća, a sve bi se moglo primijenit na današnje vrijeme.

 

Tu je i intervju s novim predsjednikom Županijske obrtničke komore Josom Smolićem koji govori o tomu kako su obrtnici gospodarska snaga koja se ne uvažava, potom zavičajni putopis koji vas vodi u Unište, selo koje pripada Bosni i Hercegovini, a do njega se može doći samo iz Hrvatske, a posebno Prvićanima bit će zanimljiv portret Šime Zanze, potomka pomoraca iz Prvić Luke, antifašističkog i borca Domovinskog rata kroz čiju se priču može puno toga doznati o novijoj povijesti tog otoka.

Iz kategorije: Vijesti