Datum objave: 19. Ožujak 2015

Vijećnici odbili prijedlog da Grad Šibenik jamči za kreditno zaduženje Nogometnog kluba Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Budući da je samo 9 vijećnika gradskog vijeća na jutrošnjoj sjednici glasovalo za to da se u dnevni red uvrsti  prijedlog odluke  da Grad Šibenik bude jamac Sportskom dioničkom društvu HNK Šibenik da  podigne kredit od  5,8 milijuna kuna taj prijedlog nije prošao. Usprotivili su mu se u predhodnoj raspravi  oporbeni vijećnici Ivan  Rajić,  Petar Baranović  i Draško Lambaša  prvenstveno zbog načina na koji je, u posljednji čas, samo 24 sata prije sjednice i to bez ikakvog obrazloženja. Gradonačelnik Burić  je unatoč tome ostao pri tome da se prijedlog uvrsti u dnevni red no nitko nije obrazložio o kakvoj je obvezi koju bi Grad Šibenik preuzeo riječ kao ni što neuvrstavanje te točke znači za budućnost HNK Šibenik.

"Prijedlog ovako ozbiljne oduke  ne može se vijećnicima servirati na ovaj način. Možda bi trebalo tražiti od Jadranske banke da uplati taj novac Nogometnom klubu od onim oko 5 milijuna kuna koje im je dokapitalizaciji dala "brokerska" kuća Vodovod i odvodnja", sarkastičan je bio Rajić. Baranović je ustvrdio kako  je riječ zapravo o novom , trećem kreditnom zaduženju Grada jer da je jasno da  nogometni klub to neće imati od čeka vraćati. Dati vijećnicima  takav prijedlog na ovakav način bez mogućnosti da se ima vremena o tome razmisliti, bez ikakvog obrazloženja i dodatnih matrijala iz kojih bi bilo vidljivo kakvo je današnje stanje u NK Šibenik i što će se s ti novcem  napraviti neozbiljno je i neprihvatljivo", kazao je Baranović.  Ivica Poljičak, predsjednik GV je kazao kako  je riječ o svima poznatom problemu i da ne vjeruje da vijećnicima za zauzeti stav treba neko vrijeme, a spomenuo je i kako je  na isto način pred vijećnike stigao i prijedlog za predstečajnu nagodbu za TEF. Na to je reagirao Draško Lambaša iz HNS -a koji je kazao kako je ta odluka  za TEF bila pripremljena i dostavljena s potrebnim obrazloženjima koja su u ovom slučaju izostala " Neprihvatljivo je da uz prijedlog odluke imamo samo pola rečenice obrazloženja  da je riječ o sportskom društvu u suvlasništvu Grada Šibenika i ništa drugo. Nema podataka o namjeni kredita kao i o stanju u klubu. Zbog toga predlažem  da se ova točka ne stavlja na dnevni red  i da se prijedlog dobro pripremi", kazao je  Lambaša.

Na kraju  taj prijedlog nije prošao,a za njega nisu glasali niti svi vijećnici HDZ. Ruku nisu podignuli vijećnici Protega i Vučenović jer, kako doznajemo, smatraju da se toliki novac može i "pametnije" uložiti.

Iz kategorije: Vijesti