Datum objave: 13. Ožujak 2015

EU i mladi: Mobilnošću i cjeloživotnim učenjem do karijere

Diana Ferić
Diana Ferić

Mogućnosti koje mladima  za usavršavanje i školovanje, a kroz to i  izgradnju karijere pruža EU predstavili su danas u Šibeniku predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU iz Zagreba koja provodi i promovira programe Europske unije u području obrazovanja, znanosti i mladih.

Okupljenim mladima i osobama koje se bave mladima predstavljen je EURODESK - besplatni info-servis Europske komisije kojemu je svrha pružiti mladima i svima koji rade s mladima kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja.

' Cjeloživotno učenje garantira bolji plasman na  tržištu rada koje modernizacijom društva postaje sve zahtjevnije. Dobra informacija je zlata vrijedna, u tom smislu i usvajanje  tehnika koje mogu pomoći u razvoju karijere i pružiti nova znanja mladim ljudima u procesu traženja zaposlenja.', rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, naglasivši i važnost  suradnje  udruga civilnog društva s jedinicom lokalne samouprave.

Šibenska udruga Mladi u EU multiplikator je  EURODESK servisa te sa svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem  na raspolaganju su mladima oko EU programa i politika za mlade. U sklopu  informativnog programa  predstavljena je i  Euroguidance mreža nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju čiji su ciljevi: promicati europsku dimenziju u cjeloživotnom profesionalnom usmjeravanju te informirati o cjeloživotnom profesionalnom usmjeravanju i mobilnosti u svrhu učenja.  Svoje usluge u pogledu razvoja karijere predstavile su djelatnice Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Šibenik . Svi oni  kojima je potrebna određena razina usmjeravanja u daljnjem razvoju vlastite karijere mogu ih  kontaktirati na tel: 022/336-824 i posjetiti  u Ul. Stjepana Radića 54, Šibenik.  Agencija za mobilnost i programe EU predstavila je portfelj EUROPASS dokumenata čiji je glavni cilj predstaviti stečene vještine i kvalifikacije na  način koji je ujednačen u cijeloj Europi.

U sklopu današnjeg programa održavaju se i  dvije radionice u kojima se polaznici informiraju o kvalitetnom predstavljanju poslodavcu te izradi plana razvoja karijere.

Iz kategorije: Vijesti