Datum objave: 03. Ožujak 2015

JADROLINIJA: Ne pada nam na pamet seliti na gat Vrulje!

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč tome što je Gat Vrulje uređen i za privez  brodova  za šibenske otoke i što je  i službeno  otvoren Jadroliniji brodovi i dalje staju na staro pristanište, na mulu Krke.  Nije nevažno što je jedan  dio Gata Vrulje u rekonstrukciju kojeg je utrošeno  oko 10 milijuna eura upravo uređen za pristajanje brodova u lokalnom  brodskom  prometu pa se postavlja pitanje što se događa.

Maja  Zaputović, glasnogovornica Jadrolinije kazala nam je kako nitko od njih nije tražio da se presele na Gat Vrulje niti za sada, samoinicijativno to namjeravaju napraviti. "Mi smo vrlo zadovoljni pristaništem na  mulu Krka i nemamo razloga bilo što mijenjati. Zadovoljni su i putnici jer  pristaju u blizini centra grada. Od nas nitko nije službeno zatražio da se preselimo, a koliko znamo, takav zahtjev nije  dobila niti Agencija za obalnu linijsku plovidbu", ističe ona.

 

Drukčije pak govori Joško Šupe, ravnatelj Lučke uprave. "Od početka otkako smo krenuli u ovu investiciju zna se da  su sva veza na gatu Vrulje namijenjena lokalnom brodskom prometu i  nema razloga da  se tu ne preseli pristanište brodova za šibenske otoke. Jadrolinija  tu gleda samo svoj interes jer joj je sadašnja varijanta  jeftinija. Oni imaju u radnom odnosu dva  radnika  za privez brodova i njihovo odvezivanje s rive pa sad možda ne znaju što će s njima jer kod nas tu uslugu radi koncesionar.  Jadrolinija bi morala prvenstveno misliti na otočane i njihov komoditet, a na mulu Krke za to nemaju uvjeta. Pa privez je ovdje i uređen kako bi komotno mogli ukrcavati i iskrcavati sve ono što prevoze na otok ili s njega. Mi kontaktiramo  s Ministarstvom  kako bismo to riješili  na obostrano zadovoljstvo", ističe Joško  šupe.

 

Teško je vjerovati i da  bi tu nešto mogla napraviti Županijska lučka uprava koja upravlja mulom Krke jer sada oni ubiru  naknadu od Jadrolinije. Šupe ističe da sa Županijskom lučkom upravom imaju više nego korektnu suradnji i da očekuju da će i oni sagledati  opći interes i  interes otočana.

 

Iz kategorije: Vijesti