Datum objave: 26. Veljača 2015

Dosadašnji vlasnik TLM-a poziva DORH da ispita rad Zdravka Burazera

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Vlasnik i Uprava Aluminiuma - d.d. koji je u vlasništvu obitelji Pejčinovki pozvala je Državne odvjetništvo da obavi istražne radnje vezano za cjelokupno poslovanje Hrvatskog sindikata metalaca iznoseći niz podataka koji, kako kažu, upućuju na nezakonito poslovanje HSM-a i njegovog predsjednika Zdravka Burazera. Reagirali su zbog, kako navode, njegovih stalnih napada i negativne kampanje koju vodi protiv njih, stoji u priopćenju koje potpisuje PR služba Aluminiuma.

"Radi se o čovjeku koji je godinama imao velik utjecaj na bivše uprave TLM-a i osobi koja je godinama „kadrovirala“ u TLM-u.

Dolaskom novih vlasnika i uprave u TLM, njegovi savjeti pa time i utjecaj su izgubili na značaju, ali navika je navika, pa Burazer kao boljševik ne po pripadnosti partiji nego po načinu razmišljanja i dalje traži smjenu Predsjednika uprave TLM – TPP-a, ne shvaćajući da je to u nadležnosti Nadzornog odbora, tj. vlasnika, a ne sindikata, tj. Zdravka Burazera.

BURAZEROVE LAŽI

Zdravko Burazer u izjavama za šibenske portale i Radio Šibenik iznosi gomilu laži i neistina u uvjerenju da je izuzet od kaznene odgovornosti za laži i štetu koju svojim lažima nanosi društvima TLM-a.

Zdravko Burazer se performansom s lancima i izjavama da ne prihvaća minimalac i izmjene kolektivnog ugovora (iako je u razgovoru s upravom i predstečajnim povjerenikom načelno sve prihvatio) pokušava lažno predstaviti kao borac za radnička prava i interese zaposlenih, a jedini interes za koji se drug Zdravko bori je njegov vlastiti.

PRESUDA ZA PRONEVJERU

Da je Zdravko ispekao zanat kad je u pitanju njegov interes, dosta govori i svojevremena presuda na 10 mjeseci zatvora zbog pronevjere 216.814,18 kuna u vrijeme kad je bio odgovorna osoba u poduzeću Sindal d. o. o.

„POSUDBA“ IZ SINDIKALNE BLAGAJNE

Sindikalnim novcem Burazer gospodari kao da je njegov, pa dijeli pozajmice i nagrade SEBI i drugima. Knjigovodstvene kartice kažu da je od 164.396,00 kuna vraćeno samo 66.419,00 kuna, a gdje je ostatak, zna gazda Zdravko, a uskoro će to znati i DORH kojeg Zdravko stalno zaziva.

Nadalje, još jedna poslastica za DORH.

Nakon što je objavljeno ovo priopćenje oglasio se i Zdravko Burazer. "Priopćenjem za javnost oglasio se i predsjednik hrvatskog sindikata metalaca Zdravko Burazer. U priopćenju se , među ostalim navodi,

da je preuzimanje TLM Holdinga od strane novog vlasnika Igora Shamisa ispunjen zahtjev Hrvatskog sindikata metalaca upućen institucijama RH da se za TLM pronađe novi strateški partner.

Svoja traženja Hrvatski sindikat metalaca potkrijepio je i nepobitnim činjenicama o lošem gospodarenju u TLM-u.

U priopćenju se navodi da su optužbe predstavnika bivših vlasnika na račun predsjednika Hrvatskog sindikata metalaca Zdravka Burazera obmane i izmišljotine . Na njih u tom sindikatu neće odgovoriti, a sve u cilju stvaranja nove povoljnije klime i ozračja koje je potrebno novom vlasniku u trenucima preuzimanja TLM-a", kaže Burazer.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: