Sidebar Menu

Datum objave: 25. Veljača 2015

Novi problemi za invalide na raskrižju Radićeve i Bosanske ulice

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Rampa za invalidska kolica uska je i strma, a prilaz opasan.

Nakon što je Udruga invalidnih osoba „Sveti Bartolomej“ reagirala na nepravilno postavljene taktilne ploče koje slijepce usmjeravaju u krivom pravcu, na raskrižju Bosanske ulice i Ulice Stjepana Radića koje se upravo uređuje, a radovi su ušli u završnu fazu pojavio se novi problem na kojeg su nas upozorile osobe koje skrbe o invalidima. Naime na južnom dijelu raskrižja uređena je rampa za prolaz invalida u kolicima prema Plavom neboderu u kojem prostorije imaju neke od udruga koje brinu o invalidima te drugim mentalno i tjelesno hendikepiranim osobama. Problem je u tome što je rampa za invalidska kolica napravljena tako usko i toliko je strma da je invalidi neće moći savladati. Još je gore što je prilaz rampi izveden pod pravim kutom tako da mu je invalidskim kolicima nemoguće prići, a što je još važnije uređen tako nezgodno da prijeti opasnost od prevrtanja invalidskih kolica.
Za očekivati je da će dužnosnici Grada Šibenika kao u slučaju taktilnih ploča za slijepce i ovoga puta reagirati brzo i odlučno te izvođaču radova naložiti da rampu za invalide u kolicima uredi tako da je oni mogu savladati i bez opasnosti da se ozlijede.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.