Datum objave: 25. Veljača 2015

Na uređenom Trgu Dražena Petrovića bit će njegove tenisice u bronci

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Grad Šibenik kreće u uređenje Trga Dražena Petrović koji ne samo što je neugledan, posebno s obzirom na ime velikana koje nosi nego ga je potrebno i sanirati i napraviti hidroizolaciju kako ne bi više prokišnjava krov parkirališta koje se ispod njega nalazi. Objavili su natječaj za izvođača radova koji će trajati tri mjeseca, a trg će se urediti prema zamisli šibenske tvrtke "Verus projekt".

" Grad Šibenik je izgubio spor s vlasnikom parkirališta koje se nalazi ispod toga trga, tvrtkom Jolly JBS i prema sudskom rješenju dužni smo taj trg sanirati. Na sreću vlasnik parkirališta nije zahtijevao plaćanje sudskih troškova no naloženo nam je da radovi moraju odmah početi", objašnjava Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika koji priznaje da je trg ionako trebalo urediti kako bi s ponosom nosio ime Dražena Petrovića. "Na trgu se sada ni po čemu ne vidi zašto je on posvećen Draženu Petroviću, nemam nikakvo karakteristično obilježje. Imali smo nekoliko varijanti njegovog uređenja. Na tlo smo ubacili, prema konačnom rješenju, neke elemente koji se povezuju s košarkom i Šibenikom. Na klupama se biti stilizirani ornamenti sa šibenske kape i velika interaktivna košarkaška lopta. Draženova majka Biserka Petrović obećala nam je ustupiti jedne Draženove tenisice koje će biti izljevne u bronci i trajno postavljene na Trgu kao spomen na tog velikana". kazao nam je Mileta.

Poznato je da su se nakon što je bio objavljeno idejno rješenje tog trga pobunili neki od stanara okolnih zgrada. Danijel Mileta ističe kako su više - manje ti problemi riješeni. "Ne možete nikada sve ljude zadovoljiti, ali i smo im predstavili rješenje i uvažili neke njihove primjedbe tako da će taj trg biti prilagođen i djeci za igru i prolaznicima", ističe Mileta.

Iz kategorije: Vijesti