Datum objave: 12. Veljača 2015

Hodajući kolegij Brodarica: Atraktivna plaža na Rezalištu gotova na ljeto sljedeće godine

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Gradonačelnik dr. Željko Burić, zajedno sa svojim zamjenikom mr.sc. Danijelom Miletom i suradnicima, održao je hodajući kolegij u Brodarici, a obilazak su počeli na plaži Rezalište, koja će 2016. biti atraktivno uređena i obogaćena bogatim adrenalinskim sadržajima.

 „Brodarica je gradsko područje koje je doživjelo intenzivan rast i razvoj, a površinski je ogromna. Imamo pritom velike probleme s područjima uz obalni pojas, koja su u režimu pomorskog dobra. Brodarica uz more izgleda neprimjereno jer su nelegalno sagrađeni mulovi i dijelovi rive, a bove za brodice su također nisu postavljene u skladu sa zakonom. To je nešto što trebamo počet rješavati, a najvažnije je da sami mještani shvate kako bi na ovom mjestu bilo ljepše imati uređenu plažu, nego ove poluruševne mulove“, poručio je gradonačelnik Burić.

Nakon plaže Banj, još jedna plaža koju čeka uređenje je tzv. Rezalište u Brodarici, čije je potpuno uređenje planirano za sezonu 2016, dok će se za predstojeću turističku sezonu izvesti tzv. kozmetički zahvati; ukloniti bespravno postavljeni kiosci, izvršiti popravci gdje je potrebno, urediti okolno zelenilo i o plaža.” najavio je Miro Lucić, pročelnik šibenskog komunalnog odjela. S obzirom da Brodarica gotovo cijelom obalnom dužinom izgleda prilično zapušteno, gradonačelnik je pozvao mjesni odbor i mještane da i sami pridonesu izgledu mjesta. „Osigurali smo i alat, a kroz javne radove sigurno je da možete i sami, budete li se dobro organizirali i uz pomoć gradske uprave, urediti Brodaricu ne samo zbog gostiju, nego i zbog vas samih.“, kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Mjesnog odbora Brodarica Antonio Gović spomenuo je potrebu proširenja obalne ceste od plaže Rezalište do restorana Jadran, no, prema riječima komunalnog pročelnika Lucića, te radove će se nastojati uklopiti u radove na sustavu odvodnje kojeg je nositelj Vodovod i odvodnja d.o.o. .
Spomenuta je i potreba proširenja tunela-prolaza ispod državne ceste kako bi kamioni čistoće, ali i druga vozila mogla pristupiti kućama koje su sagrađene na drugoj strani ceste.

Zaključeno je kako je potrebno što hitnije urediti i dječje igralište ispred pizzerije Delfin, kako bi djeca u Brodarici napokon mogla imati adekvatno mjesto za igru i zabavu.
 

Iz kategorije: Vijesti