Datum objave: 07. Veljača 2015

Predložite kulturne i zabavne programe za ovu sezonu na tvrđavi sv. Mihovila

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Poziv organizatorima kulturnih i zabavnih programa da predlože programe na tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku za ovogodišnju sezonu uputio je Odjela za tvrđave šibenskog Muzeja. Cilj im je dobiti što kvalitetnije i raznovrsnije programe koji će biti i internacionalni, doznajemo od Gorane Barišić Bačelić, voditeljice tog odjela.

“ Dva su modela za organizaciju glazbeno scenskih događanja na tvrđavi. Prvi je naša organizacija, a drugi je prikupljanje ponuda od promotora i organizatora koje smo pozvali da nam pošalju svoje ponude. Očekujemo raznovrsne programe, kako domaće tako i internacionalne jer cilj nam je da ti programi i posjet tvrđavi budu glavni motiv nekome da dođe u Šibenik“, ističe ona

Uskoro će biti objavljen i natječaj za otvaranje ugostiteljskog objekta na Tvrđavi. „To je nešto što je nužno napraviti. Kad se turist nakon šetnje gradom popne na tvrđavu očekuje da tu može dobiti u najmanju ruku neko osvježavajuće piće. Tim ugostiteljskim objektom ćemo uz to i obogatiti ponudu naše tvrđave što nam je prioritet“, objašnjava Gorana Barišić Bačelić.

Programi na šibenskoj tvrđavi počet će ove godine ranije nego lani, najkasnije od svibnja. Tu je tvrđavu lani posjetilo više 100 000 tisuća ljudi, a zaradili su oko 3,5 milijuna kuna, dvostruko više nego što su očekivali.

Iz kategorije: Vijesti