Datum objave: 04. Veljača 2015

Ministar Lorencin zasut turističkim projektima izdvojio Centar izvrsnosti u Mandalini

Diana Ferić
Diana Ferić

Čelnici Šibensko – kninske županije,  Šibenika i Vodica te njihove stručne službe predstavili su danas u Šibeniku Darku Lorenciju niz projekata turističkog razvoja za koje očekuju i potporu ministarstva i novac iz Europske unije. Među njima su neki javnosti već poznati poput uređenja Centra za posjetitelje u Vodicama ili uređenja tvrđave svetog Nikole i Centra za posjetitelje u bivšoj vojarni Minerska, turističke valorizacije arheološkog nalazišta Velika Mrdakovica u zaleđu Vodica ili pak tvrđava Barone i sveti Ivan U Šibeniku, ali i do sada javnosti nepoznati program novih sadržaja i novog koncepta Turističko – ugostiteljske škole koji bi bili smješteni u bivšoj vojarni Ante Jonić, a u sklopu te škole koja bi djelovala kao centar izvrsnosti bio bi i hotel i Wellness centar u kojima bi najvećim dijelom radili polaznici te škole i tako spojili teoriju i praksu.

 

Taj je projekt, za koji je ministar pokazao posebno zanimanje, vrijedna oko 10 milijuna kuna. Osim u Šibeniku takvi bi se centri izvrsnosti otvorili i u središtima ostalih dalmatinskih županija. „ Svi su projekti vrijedni i zanimljivi. Naravno da za sve nećemo moći izdvojiti novac i da će prednost dob iti oni koji su najatraktivniji i najrazrađeniji. Taj Centar izvrsnosti je vrlo biran kao mjesto na kojem će se susresti akademska zajednica ki privatni sektor i koji bi trebao pridonijeti osmišljavanju naše gastronomske ponude koja je jednako važan segment našeg turizma kao i plaže“, kazao je ministar Lorencin.

 

Kazao je i kako je na natječaj za bespovratna sredstva koja se dodjeljuju za obogaćivanje turističke ponuda iz Šibensko – kninske županije pristiglo niz i manjih projekata - od uređenja tematskih staza u Drnišu i  Ružiću, labirinta turističke ponude u Oklaju, Kuće umjetnosti na vodi u Vodicama i niza drugih. U protekle dvije godine ministarstvo turizma je u Šibensko – kninsku županiju za takve projekte plasiralo bespovratno oko 6 milijuna kuna.


Nakon tog sastanka razgledao je gradilište hotela koji s uređuje u zaštićenoj kući Marenzi u Šibeniku, tvrđavu svetog Mihovila i gradilište hotela i vila na Kulinama koji će imati četiri plus zvjezdice.

 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti