Datum objave: 30. Siječanj 2015

Potpisan ugovor o uređenju prostora za Studij energetske učinkovitosti u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i direktor tvrtke Prolux d.o.o. iz Splita Nedjeljko Nikolić potpisali su jutros ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji prostora zgrade iNavisa u kojem će biti smješten sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u  Šibeniku  koji je bitidovršen krajem srpnja pa nema nikakve sumnje da će taj studij, kako je i planirano, ujesen moći upisati prve studente.

 

„Uređenje prostora budućeg studija obveza je Grada Šibenika koju smo preuzeli potpisivanjem Sporazuma sa Sveučilištem u Zagrebu u lipnju 2013. To je ipak, prije svega, zadovoljstvo, jer Šibenik konačno dobiva sveučilišni studij i pretpostavku za osnivanje vlastitog sveučilišta. U posljednjih mjesec dana dobili smo svu potrebnu dokumentaciju; Odluku Senata, Agencije za znanost i visoko obrazovanje, te u konačni i dopusnicu ministra znanosti, obrazovanja i sporta i preostalo nam je urediti prostor i paralelno raditi na promociji studija.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Radove, čija ukupna vrijednost iznosi s PDV-om 6.359.122,13 kn, izvođač se obvezao izvršiti u  roku od 6 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Direktor Prolux d.o.o. Nedjeljko Nikolić izrazio je zadovoljstvo što će sudjelovati u realizaciji jednog, za Šibenik, važnog projekta: „U ova teška vremena dobiti posao, nama privatnim poduzetnicima, od iznimne je važnosti; kada pak dobijete ovako kvalitetan projekt zadovoljstvo je tim veće i mogu obećati da ćemo radove izvesti isto tako kvalitetno.“

 

Da podsjetimo, u lipnju 2013. godine potpisan je ugovor o pokretanju prvog sveučilišnog studija u Šibeniku- dislociranog, preddiplomskog sveučilišnog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku koji će trajati tri godine, odnosno šest semestara. Završetkom studija stječe se 180 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni/a pvostupnik/prvostupnica(baccalaureus/baccalaurea) injženjer/inženjerka energetkih tehnologija. Nositelj studija je Sveučilište u Zagrebu, odnosno Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultet strojarstva i brodogradnje. Temeljem Odluke Agencije za znanost i visoko obrazovanje, kojim je dislocirani preddiplomski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku u skladu s Mrežom visokih učilišta, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedran Mornar izdao je Potvrdu o upisu navedenog studija u Upisnik studijskih programa. Izdanom potvrdom stekli su se uvjeti za početak izvođenja predloženoga sveučilišnog studijskog programa.

 

Iz kategorije: Vijesti