Datum objave: 19. Siječanj 2015

Župan Pauk:Pritužbe profesora Ekonomske škole su ozbiljne, ne glume niti politiziraju!

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog prijave djela profesora Ekonomske škole u Šibeniku da su izloženi mobbingu i teroru v. d. ravnateljice Diane Vodanović u toj školi danas borave predstavnici Nezavisnog sindikata profesora u srednjim školama koji će se sastati  prozvanom ravnateljicom,a nakon toga  i s članovima sindikalne podružnice te  škole, kako nam je potvrdio Andrej Milošević sindikalni povjerenik. "  Mogu za sada samo kazati da smo dobili prijave i da je  15 - tak zaposlenika zbog  anksioznosti i  psihičkog pritiska na bolovanju. Nakon današnjih sastanaka vidjet ćemo što ćemo dalje poduzeti", kazao nam je Milošević.

 

Dio nezadovoljnih profesora primio je jutros i šibensko - kninski župan Goran Pauk koji je njihove pritužbe ocijenio vrlo ozbiljnim i zabrinjavajućima. "Nisam stekao dojam da ti ljudi niti glume niti politiziraju.  Takvo stanje kod njih je izazvao odnos v.d. ravnateljice te neki akti koje je donijela. Problem je vrlo ozbiljan i što me najviše smeta očito je da zbog toga trpi nastava i učenici što se nikako ne smije dopustiti. Zbog toga sam ih zamolio da dok se sve to ne riješi ipak probaju organizirati rad u interesu učenika, a to ću tražiti i od ravnateljice. Budući da je ona izabrana kao vršiteljica dužnosti na godinu dana i da bi natječaj treba biti objavljen u ožujku predložit ću Školskom odboru da se to napravi čim prije", izjavio nam je danas župan Pauk. Budući da županijska vlast ima utjecaj na izbor članova Školskog odbora oporbene stranke, SDP i HNS prozvale su ga da on snosi odgovornost jer da je navodno, HDZ, unatoč negativnom stavu Nastavničkog vijeća, doveo  Dianu Vodanović na čelo Ekonomske škole. "To nije točno. Za nju su bila četiri  člana Školskog odbora, a mi imenujemo samo tri od sedam članova. Što mi možemo ako i drugi članovi Školskog odbora imaju isti stav kao naši predstavnici", objašnjava župan Pauk.

 

Učenici s kojima smo pričali potužili su se na to da imaju stalne zamjene za profesore koji su na bolovanju i da se boje kako će to završiti kada se oni vrate jer s jednima uče, s drugima će morati odgovarati. Isto tako kažu da često umjesto nekog predmeta imaju sat razrednika, da je manjkava stručna nastava te da primjećuju kako je dio profesora na satu utučen i nervozan zbog svega što se događa, ali da o tome s njima ne pričaju.

Predsjednik Školskog odbora Darko Smolić odbio je dati izjavu za medije.

V.d. ravnateljice Diana Vodanović nam je jučer kazala kako samo provodi ono što je propisano zakonom, a zbog sastanak u Županiji i s predstavnicima sindikata nije imala vremena dati izjavu.

 

Slučaj Ekonomske škole prijavljen je Inspekciji ministarstva znanosti i obrazovanja pa  se čeka njihovo izvješće koje će biti meritorno. Inače, ta se inspekcija već dugo bavi Ekonomskom školom budući da se dio profesora žalio i na ponašanje bivše ravnateljice Ljubice Kardum, a problemi sa sadašnjom ravnateljicom počeli su otkako je postavljena na to mjesto. 

Iz kategorije: Vijesti