Datum objave: 09. Siječanj 2015

Svečano otvorena sportska dvorana u Tisnom, predstavnici Županije nisu bili pozvani

Diana Ferić
Diana Ferić

Sportska dvorana koja se nalazi uz osnovnu školu Tisno svečano je danas otvorena, a vrpcu su zajednički prerezali ministar regionalnog razvoja RH Branko Grčić  i  načelnik Općine Tisno Ivan Klarin uz pomoć malih tišnjanskih sportaša.  Na svečanost otvaranja nisu bili pozvani  predstavnici Šibensko - kninske županije. "Nisam ih pozvao jer su se oglušili na naše zamolbe da pomognu u financiranju gradnje ove dvorane. dali su u početku samo 200 000 kuna", objasnio je Klarin.

Dvorana se gradila čak pet godina, a razlog  je bio nedostatak financijskih sredstava. "Počelo se s 11 milijuna kuna da bi se to na kraju popelo na čak 15 milijuna kuna, ali važno je da smo je završili i da je Tisno dobilo tako važan objekt.  Dvoranu će koristiti i učenici, ali to je klasična gradska dvorana koja će se i komercijalno koristiti", kazao je Klarin.

Najveći dio novca, 70 posto, izdvojilo je Ministarstvo regionalnog razvoja uz EU fondove. Ministar Grčić je izrazio zadovoljstvo što je dvorana završena te je istaknuo da se po istom principu financira i dječji vrtić u Tisnom, sve kako bi se  kvaliteta života građana poboljšala. Ponovio je i svoje jučerašnje izjave, kako je optimist i  kako je siguran da  će se oporavljati nakon pet godina krize  gospodarstvo i opće stanje u Hrvatskoj u ovoj godini početi  oporavljati nakon pet godina krize.

Na otvaranju sportske dvorane bilo je i puno mještana Tisna od djece do najstarijih žitelja tog mjesta koji su nam kazali kako  nisu mogli ni sanjati da će na ledini niknuti tava  velebna dvorana. Nastupili  su tišnjanska  glazba, klape Mela i Barone te polaznici tišnjanske glazbene škole  i šibenske osnovne glazbene škole Ivana Lukačića. 

Iz kategorije: Vijesti