Datum objave: 19. Prosinac 2014

Gradonačelnik Šibenika podigao glas protiv mobinga teleoperatera nad građanima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik namjerava obvezati teleoperatere na plaćanje visoke komunalne naknade za njihove antene u gradskim četvrtima i naseljima.



Gradonačelnik Šibenika Željko Burić na današnjoj se sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika stavio na stranu nezadovoljnih građana i digao glas protiv, kako je kazao, mobinga teleoperatera koji i dalje postavljaju antene u gradske četvrti, naselja i na obiteljske kuće iako se građani s tim ne slažu i zbog toga negoduju i prosvjeduju.

"Toe treba stati na kraj. Mobing teleoperatera nedopustiv je," kazao je Željko Burić. Njegova reakcija uslijedila je nakon prijedloga vijećnika Novice Ljubičića koji je istupio u ime žitelja gradske četvrti Meterize da se teleoperatere obveže na plaćanje komunalne naknade ako ih već nije moguće spriječiti da postavljaju antene mobilnih mreža u naseljima i gradskim četvrtima.

"Građani su nezadovoljni, mi smo kao vijećnici nezadovoljni ali smo nemoćni jer je hrvatska Vlada svojom Uredbom dozvolila teleoperaterima da antene postave na bilo koju kuću. Ako ih već ne možemo spriječiti onda je red da plate komunalnu naknadu koja će biti utrošena namjenski na podizanje kakvoće života građana i uređenje okoliša kako bi barem malo nadoknadili umanjenje vrijednosti svoje imovine zbog antena kojih se svi bojimo." kazao je Novica Ljubičić. On je predložio da teleoperateri plaćaju komunalnu naknadu od najmanje 7000 kuna mjesečno po anteni.

S ocjenom gradonačelnika Burića da je riječ o mobingu nad građanima složili su se svi vijećnici Gradskog vijeća Grada Šibenika i među njima nije bilo nikakvih stranačkih podjela, a podržan je i prijedlog Novice Ljubičića da teleoperateri moraju plaćati komunalnu naknadu za antene u gradskim četvrtima i naseljima.

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: