Datum objave: 19. Prosinac 2014

Grad Šibenik zabranio strojne zemljane radove u turističkoj sezoni

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prijedlog Kluba vijećnika SDP-a podržali su gradonačelnik Burić i svi vijećnici Gradskog vijeća Grada Šibenika jednoglasno.

 

Gradonačelnik Željko Burić i vijećnici HDZ-a jednoglasno su i bez primjedbi prihvatili Prijedlog odluke o dopuni Odluke o komunalnom redu koju je pripremio Kluba vijećnika SDP-a. Ne događa se baš često da vladajući prihvaćaju prijedloge oporbe no dopune Odluke o komunalnom redu nisu zanimkljive zanimljivije građannima Šibenika samo zbog toge već prije svega zbog činjenice da njihovim usvajanjem na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika stupa na snagu zabrana obavljanja zemljanih radova strojno ili uporabom pneumatskih čekića, kompresora i sličnih strojeva i alata tijekom turističke sezone od 15. srpnja do 15. rujna.

Građevinske radove, radove na konstrukcijama građevina uz električnih brusilica, bušilica i malih betonskih mješalica, dozvoljeno je u tom razdoblju obavljatiji ali samo od 9,30 do 14,30 sati. To sve odnosi na sva turistička naselja i gradske četvrti osim gradske četvrti Stari grad u unutar koje su tijekom turističke sezone zabranjeni svi radovi kao i prijevoz građevinskog materijala.

Oni koji ovu odluku ne budu poštivali mogu biti kažnjeni novčanom kaznom od 100 do čak 10 000 kuna. Od ove odluke izuzeti su hitni radoivi na objektima koji ugrožavaju život i zdravlje ljudi, radovi od posebnog interesa i radovi za koje je odlukom Vlade ili zakonom utvrđen poseban interes Republike Hrvatske.

Iz kategorije: Vijesti