Datum objave: 13. Prosinac 2014

POU KNIN: Održana Završna konferencija projekta "Razvoj vještina POU Knin"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Projekt osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba kako bi uspješnije i brže došli do posla Pučkog otvoreno učilište „Knin“ ostvarilo je uz potporu EU. 

Završnom konferencijom koja je jučer održana u gradskoj vijećnici Grada Knina Pučko otvoreno učilište „Knin“ iz Knina zaključilo je svoj drugi samostalni projekt realiziran uz potporu fondova Europske unije, a polaznicima su svečano uručena uvjerenja da su uspješno savladali programe i stekli vještine i znanja koje će im pomoći da brže i lakše dođu do zaposlenja.

O tome kako je projekt „Razvoj vještina POU Knin“ Pučkog otvorenog učilišta „Knin“ nastao te kako je razvijan i ostvaren podsjetio je  ravnatelja POU Knin Mate Milanovića, a dožupan Šibensko – kninske županije  Zoran Smolić,  koji je ujedno i predsjednik Izvršnog odbora Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko – kninske županije izrazio je zadovoljstvo zbog uspješne provedbe projekta i nadu da će se polaznici programa  uskoro i zaposliti.

U ime Grada Knina koji bio partner POU „Knin“ na tom projekt, nazočne na Završnoj konferenciji pozdravila je gradonačelnica Knina Josipa Rimac te izrazila želju i spremnost Grada Knina da s POU „Knin“ ostvari partnersku suradnju i na novim projektima.

Program osposobljavanja "Zavarivača-zavarivačice REL postupkom" završilo je četrnaest polaznika, program osposobljavanja "Pomoćnika-pomoćnice u nastavi u radu s učenicima s poteškoćama" završilo je trinaest polaznika, program usavršavanja "Voditelja-voditeljice izrade i provedbe EU projekta" završilo je devet polaznika te pilot program "Izrada dekorativnih predmeta od gline za osobe s invaliditetom" devet polaznika. U sklopu konferencije bila je organizirana i izložba dekorativnih predmeta od gline.
Uvjerenja o uspješno savladanim programima polaznicima su dodijelili Nera Bošnjak voditeljica projekta, Sandra Žulj voditeljica POU „Knin“ i članica projektnog tima i ravnatelj POU Knin Mate Milanović

Projekt „Razvoj vještina POU Knin“ Pučkog otvorenog učilišta „Knin“, za koji je ta ustanova dobila potporu iz fondova Europske unije vrijednu gotovo milijun kuna, vrijedan je socijalni i društveni projekt osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih kako bi uspješnije i brže dođu do posla. Partner na projektu „Razvoj vještina POU Knin“ bio je Grad Knin, a suradnici HZZ – područni ured Šibenik i ispostava Knin. Vrijednost projekta iznosila je 126.369,96 eura od čega je Europska unija osigurala 112.165,98 eura ili 88,76%. Projekt je trajao godinu dana. „Razvoj vještina POU Knin“ drugi je samostalni projekt za kojeg je POU Knin dobio sredstva iz fondova EU-a.

Iz kategorije: Vijesti