Datum objave: 13. Prosinac 2014

Gimnazijska "Vrana":Na nogama profesori i učenici, pobjednik Filip Matić

Diana Ferić
Diana Ferić

Večerašnja „Vrana“ , tradicionalna glazbena manifestacija u kojoj šibenski gimnazijalci i njihovi kolege iz drugih škola pokazuju svoje glazbeno umijeće održana je u prepunoj gimnazijskoj dvoranu u kojoj su se u ritmu glazbe njihali i za svoje favorite jednako navijali učenici i profesori. U dvorani se tražilo mjesto više. Profesor povijesti Neven Đurić je i zapjevao. Nastupilo je sedmero izvođača, a pobijedio je mladi rocker iz Sonkovića Filip Matić kojeg prijatelji zovu Rico. Po ocjenama žirija drugo mjesto osvojila je Tajna Zorica, a treći su bili Antonela Šupe i Zvonimir Burazer Pavešković. Nastupili su i Mirela Klisarić, Gabrijel Ivić i Anđela Brajnović, a svoju točku izveli su i polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac s kojim šibenska gimnazija već dugo surađuje.

 

U žiriju su uz tri profesorice gimnazije – Marijani Cvitanović, Marija laća i Lorana Antunac, Branko Viljac i Giuliano koji je nastupio u pauzi dok se čekalo proglašenje pobjednika.
Ta je manifestacija imala i humanitarni karakter. Šibenski gimnazijalci uključili su se u nacionalnu akciju „Oživi me“, javnozdravstvenu kampanju kojom se želi podići razina svijesti građana te educirati javnost o važnosti poznavanja postupaka oživljavanja.

 

Foto: Ante Baranić

 

Iz kategorije: Vijesti