Datum objave: 12. Prosinac 2014

Grad Šibenik ispituje želje i potrebe mladih kako bi ih mogli na pravi način ispuniti

Diana Ferić
Diana Ferić

U Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku danas je održana tribina te je predstavljen projekt: Lokalni program za mlade Grada Šibenika.Projekt provodi Grad Šibenik u partnerstvu sa Šibenskom udrugom mladih iUdrugom mladih „Mladi u EU“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.Aktivnosti projekta se provode u gradu Šibeniku, a cilj je izrada Lokalnog programa za mlade grada Šibenika, kako bi se poboljšala kvaliteta njihovog života.

„ Uvijek govorim da su mladi naša budućnost; želimo znati njihove želje i potrebe da im možemo  ostvarili uvjete za edukaciju, ali i za slobodno vrijeme, odnosno da im  pomognemo u  procesu odrastanja i integracije u društvenu zajednicu. Izrada ovog projekta bit će dobra podloga za iduće korake, dok paralelno s tim radimo na ostvarenju adekvatnih prostora za potrebe mladih, a od naredne akademske godine moći će birati i akademsku naobrazbu u našem gradu.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Grad Šibenik će u suradnji s udrugama civilnog društva ispitati potrebe mladih te će osmisliti, raspisati i usvojiti lokalni program za mlade čime će započeti nova faza provedbe javnih politika za mlade u gradu Šibeniku. Po završetku projekta kroz umrežavanje sa županijskim savjetom mladih te ostalim savjetima  mladih u regiji, omogućit će se uključivanje predlagatelja/donositelja/provoditelja javnih politika na regionalnoj razini. 

Iz kategorije: Vijesti