Datum objave: 10. Prosinac 2014

Volonteri i donatori osigurali dvije trećine sredstava za uređenje prihvatilišta za beskućnike

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nacionalni park „Krka“ darovao prihvatilištu za beskućnike sustav grijanja i hlađenja prostorija vrijedan 14 000 kuna.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                              

 

 

Damir Dunđer v.d. ravnatelj JU „Nacionalni park Krka“ uručio je danas Miljenku Jukiću, zamjeniku ravnatelja Caritasa šibenske biskupije donaciju te ustanove šibenskom prihvatilištu za beskućnike. Riječ je o četrnaest tisuća kuna vrijednom klimatizacijskom sustavu, a uz to i još neke praktične sitnice neophodne u kuhinji bilo kojeg domaćinstva pa i prihvatilišta za beskućnike. Zahvaljujući donaciji NP „Krka“ prihvatilište koje će moći prihvatiti šesnaest beskućnika bit će na vrijeme dovršeno i opremljeno tako da beskućnicima pruži koliko god je to moguće više udobnost i toplinu doma. To nije prvi puta da JU „Nacionalni park Krka“ pomaže potrebitima. Njeni djelatnici i uprava već su svoju humanost i dobrotu pokazali na bezbroj primjera, a tako će biti i ubuduće. NP „Krka“ nije humanitarna ustanova ili zaklada, kazao je Damir Dunđer, ali tu smo uvijek kada zatreba, ali vidimo naše sugrađane u potrebi, vidimo kada su u nevolji i pomažemo im koliko možemo.“ Donacija NP "Krka" bila je prvorazredni medijski događaj kojeg su vrijednim smatrale popratiti govo svi lokalni i nacionalni informativni mediji.

Caritas šibenske biskupije dobio je zgradu koja je preuređena u prihvatilište za beskućnike od Grada Šibenika bez naknade na rok od 20 godina, a Grad Šibenik će zajedno sa Šibensko – kninskom županijom podmirivati i dio režijskih troškova.

Uređenje prihvatlišta koštalo je oko 500 tisuća kuna, a vrijedno je istaknuti podatak kojeg je iznio Miljenko Jukić da su dvije trećine tog iznosa u novcu, darovima i radu osigurali dobri ljudi, donateri i volonteri. Ipak je veliko šibensko srce.

Fotografije: sibeniknews & mok d.o.o.

Iz kategorije: Vijesti