Datum objave: 08. Prosinac 2014

Pogledajte kako izgleda Advetski sajam u đardinu koji se otvara danas u 16 sati

Diana Ferić
Diana Ferić

Sve je spremno za otvaranje Adventskoge sajma u Šibeniku koji se otvara danas u 16 sati, a sat kasnije proradit će i klizalište koje se nalazi uz školu Fausta Vrančića. Kućice za prodaju hrane, pića i suvenira su postavljene u šibenskom đardinu, a posebnu pažnju plijeni pozornica za glazbene programe koja je postavljena iznad glavne fontane. Hladnije vrijeme pomoglo je  u postavljanju leda na klizalištu tako da je i ono spremni za prve klizače, a prva dva sata su besplatna.

Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Perivoju Roberta Visianija, predstavljen je ovogodišnji božićno-novogodišnji program grada Šibenika.

 

Budi u Šibeniku- naziv manifestacije koja najavljuje doček Nove godine u Šibeniku, ove zime poziva sve ljude dobre volje da posjete grad Šibenik uoči najluđe večeri u godini i proslave ulazak u 2015. godinu na moru, u gradu pozornici koji zapravo na ovaj način nastavlja uspješnu turističku sezonu ostvarenu tijekom ljetnih mjeseci.

 

Proslava dočeka Nove godine održava se u Docu, lokaciji koja je poznata kao svojevrsni centar zabave u gradu. Glazbeni program za doček Nove godine odvijat će se na dvije pozornice. Pozornica na staroj Peškariji ugostit će šibenske cover bendove Kost i Kožu i Čarobnjake, dok se najviše posjetitelja ipak očekuje na platou u Docu, gdje će glavnu pozornicu otvoriti grupa Elemental.  Nakon ponoći nastupa već najavljivana Dubioza kolektiv i na kraju Ti Ritu Piri Pip.

 

„Nakon prošlotjednih loših vremenskih uvjeta, dobili smo priliku konkretizirati ovu blagdansku priču kojom želimo poručiti da je Šibenik prikladno mjesto za adventsku atmosferu, odnosno iščekivanja Božića, kao i sam doček  Nove godine. Uz interesantne sadržaje našim sugrađanima, želimo dati priliku i našim ugostiteljima i malim obrtnicima da premoste period do iduće turističke sezone.“, rekao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Željko Burić.

 

Ove je godine program manifestacije osmišljen s namjerom da dobro zabavi Šibenčane kao domaćine događaja, ali i sve obožavatelje urbane glazbe diljem Hrvatske. Zahvaljujući atraktivnom novogodišnjem programu, Šibenik kroz manifestaciju ove godine dobiva promociju na nacionalnoj razini kao grad koji zaista vrijedi posjetiti jer za doček nudi kvalitetan glazbeni maraton. „Ovogodišnja manifestacija dočeka Nove godine nadilazi lokalne okvire, očekujemo velik broj posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, te je upitno hoćemo li zadovoljiti potreban broj smještajnih kapaciteta.“ istaknuo je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika.

 

Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika i ove su godine ukazali puno povjerenje Artim produkciji za organizaciju božićno-novogodišnjeg programa. “ U organizaciji programa vodili smo se idejom prezentacije svega onog što se tijekom ljeta događa u Šibeniku, kad je grad prepun ljudi. Cilj nam je privući mlađu publiku, ali i zadovoljiti ukus svih generacija te je program i ove godine osmišljen uz glazbene sadržaje na dvije pozornice: glazbeni vremeplov na jednoj, te bendovi Elemental i Dubioza kolektiv na drugoj pozornici. O njihovim kvalitetama govori broj izdanih albuma, osvojenih nagrada te odrađenih turneja. U samu Novu godinu Šibenčane će uvesti domaći bend Ti Ritu Piri Pip.“, najavio je u ime organizacijskog tima Artim produkcije Hrvoje Jelković.

 

 Novost u odnosu na prošlogodišnji božićno-novogodišnji program je postavljanje klizališta u gradu. Klizalište smješteno  na Trgu Ivana Gorana Kovačića otvorit će se danas u 17 sati, a prva dva radna sata klizališta (od 17 sati do 19 sati) bit će besplatna za sve posjetitelje.

„Zbog prošlotjednog lošeg vremena tehničke radove na adventskom sajmu realiziramo  pred samo otvaranje koje će uslijediti u poslijepodnevnim satima. Perivoj Roberta Visianija pokazao se idealnom novom lokacijom za održavanje Adventskog sajma, tim više što taj prekrasni park nikada nije zaživio u pravom blagdanskom svjetlu.“, kazala je   pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti  Mirjana Žurić.

 Predviđeno trajanje Adventskog sajma je od 8. prosinca do kraja godine. U parku su, u drugoj polovini prosinca, predviđeni i večernji zabavni programi tijekom kojih će se izmjenjivati razni glazbeni sadržaji. U prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima, u parku će se ove godine odvijati i događanja u sklopu tradicionalne manifestacije  Božićne čarolije, koju od 1993. godine organizira Scenska udruga Leona. „Otvorenje ovogodišnjih 22. Božićnih čarolija u dvorani OŠ Meterize izazvalo je oduševljenje posjetitelja. Do kraja manifestacije planiramo niz atraktivnih sadržaja za djecu i odrasle, kako u centru grada, tako i u drugim gradskim četvrtima.“, rekao je na današnjoj konferenciji Željko Koloper Keke.

 

Iz kategorije: Vijesti