Datum objave: 08. Prosinac 2014

Vijećnik Petrina:Vodovod dokapitaizirao Jadransku banku, a nema za izgradnju vodovodne mreže

Diana Ferić
Diana Ferić

Pitanje kako je županijska tvrtka u kojoj većinu ima Grad Šibenik Vodovod i odvodnja dokapitalizirala s  5 milijuna kuna Jadransku banku, a nema 120 000 kuna za ulaganje u vodovodnu mrežu u Primoštenu  od čega bi zaradili 2 milijuna kuna  isprovocirao je na Aktualnom satu  županijski vijećnik i načelnik Općine Primošten Stipe Petrina. Tražio je  od župana Gorana Pauka da mu na to odgovori, a župan je kratko zaključio da iza tog  pitanja stoje neriješeni odnosi između, kako je  kazao "Stipe i Mihe" a, to znači Stipe Petrine i Mihe Mioča. Objasnio da  je Petrina nezadovoljan time što poduzeće Vodovod i odvodnja neće da nastavi graditi vodovodnu mrežu od Aurore prema središtu Primoštena  već traži da to napravi Općina. Pretvorilo se  to u polemiku između  Petrine i župana Pauka.

Petrina je u vezi s dokapitalizacijom Jadranske banke  istaknuo da je  čuo  kako je to dogovoreno  u  trokutu Mioč- Kulušić- Pauk, a zamjerio je da o tomu nije izvješteno Gradsko vijeće Grada Šibenika koji ima većinski udjel u Vodovodu i odvodnji. Upitao je župana Pauka što će poduzeti da se ispita zakonitost te transakcije. On mu je odgovorio da  o nema ništa s tim, ali da poduzeti mora Petrina jer je Općina Primošten u Skupštini te županijske  tvrtka. Župan je kazao da je poduzeća Vodovod i odvodnja napravilo dobar posao jer je dobila dionice za  1000 kuna koje su prije bile 2 000 kuna i istodobno  pomogla Jadranskoj banci.

Na aktualnom satu  SDP je postavio pitanje odgovornosti župana za to što je Županijski zavod za javno zdravstvo blokirao šibensku opću bolnicu, a on je kazao da je to bila poslovna odluka tog  zavoda  u koju se on ne miješa. U polemici  župana i predsjednika Skupštine Nedjeljka Dujića s vijećnicom HNS a Vlatkom Duilo čulo se kako aktualna Vlada pogodovala Ivanu  Klarinu  sa zemljištem u Tisnu koje je općina prodala, a da je to kontra politike za koju se zalaže  Agencija za državnu imovinu. Župan je citirao  ravnatelja  te agencije Pejnovića koju je dao u intervjuu  dnevnom listu prošlog ljeta u kojem je ustvrdio da je to nezakonito.

Iz kategorije: Vijesti