Datum objave: 06. Prosinac 2014

Teške posljedice poplava na šibenskom području: Bujice poplavile kuće i podrume

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vodeni val i nezaustavljive bujice koje su izazvale obilne kiše prouzročile su puno veće štete nego što se moglo pretpostaviti. Stanje na istočnom dijelu šibenskog priobalja dramatično je.  Posebno je teška situacija u Jasenovu gdje su bujice preplavile kuće, podrume, konobe i garaže, a podzemne vode su tako snažne da podižu betonske podove i u mlazovima izbijaju iz svake pukotine na zidu.

Šibenski vatrogasci pokušavaju svim sredstvima zaštititi kuće i imovinu no za mnoge je već kasno. Razmjere šteta, posebno na području Jasenova, nemoguće je sagledati jer vlasnici velikog broja kuća žive drugdje pa se samo može nagađati kave su u njima štete od poplava. Mještani Jasenova bore se protiv novih bujica koje im prijete onim što imaju. Kućnim alatima i priručnim sredstvima probijaju i ruše zidove kako bi preusmjerili silnu vodu što dalje od svojih kuća no to neće biti dovoljno ako ponovno padne veća kiša.

Informacije o štetama nije moguće dobiti jer još uvijek traje borba s bujicama i podzemnim vodama, ali nema nikakvih dvojbi da je riječ o nezapamćenoj elementarnoj nepogodi.

Više od riječ govore fotografije iz Jasenova, Žaborića, Ražina… a svaki je komentar suvišan.

 

Fotografije: sibeniknews.com & mOK.hr

Iz kategorije: Vijesti