Datum objave: 05. Prosinac 2014

Rusi ulažu 100 miljuna eura u hotele u Tisnu, potpisan ugovor o kupnji zemljišta

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugovor kojim je ruska tvrtka Aqua Relaxio kupila od Općine Tisno 60 000 četvornih metara zemljišta u uvali Jazina za gradnju hotelskog kompleksa potpisali su danas Ivan Klarin, načelnik te i Alexey Frolov te tvrtke. Zemljište koje je Općina Tisno dobila na dar od države platit će 30 milijuna kuna u dvije rate. Taj prihod utrostručio je proračun Općine Tisno, kako nam je kazao načelnik Klarin. Bit će to prva investicija u turizam otoka Murtera unazad 30 godina, a kamen temeljac postavit će se za pet godina. U taj hotelski kompleks bit će uloženo oko 100 milijuna kuna. Iza te ruske tvrtke stoji korporacija koja se bavi naftnim biznisom i hotelijerstvom. U Rusiji su izgradili dva hotelska kompleksa.

 

„Najveći značaj ove investicije je što će zaposliti 400 ljudi i veliki broj sezonaca o što će otvoriti mogućnost mladima s otoka da nađu posao u svom mjestu“, kazao je Klarin.
Alexey Frolov je potvrdio kako je prije pet godina došao na ideju da izgradi moderni hotelski kompleks u Hrvatskoj i da je tražio lokaciju kada su mu se samoinicijativno javili predstavnici Općine Tisno. „Hrvatska je predivna zemlja i namjera mi je bila u njoj živjeti. Tražio sam za smještaj hotel koji odgovara mojim potrebama i shvatio da hotela s takvim sadržajima nemate. Kada su mi s javili iz Općine Tisno nisam imao nikakvih dilema i izabrao sam ovu lokaciju. Bit će to hotel za detoksikaciju odnosno sa spa i drugim sadržajima za održavanje tijela i duha zdravim. Bit će jedini takav u Hrvatskoj“, kazao je Frolov koji je na potpisivanje ugovora došao sa cijelom ekipom suradnika.

Na potpisivanju su bili i Darko Lorencin, ministar turizam RH i i Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost.
„ Potpisi na ovaj ugovor tek su kontrolna točka, a pravi posao tek predstoji i u tome moraju surađivati ulagač, lokalna samouprava i Vlada. Strategija razvoja turizma koju smo donijeli počiva upravo najvećim dijelom na izgradnji smještajnih hotelskih kapaciteta na koje otpada polovica od planiranih 7 milijardi kuna koje će biti uložene. Dio se odnosni na obnovu postojećih privatiziranih hotela, na takozvane browen investicije, a dio na gradnju novih, na Greenfield investicije kao što je ova.“, kazao je Lorencin. –

Novinić je istaknuo kako nije točno da inozemni investitori u Hrvatskoj nailaze na niz birokratskih prepreka. „Kada su riješeni urbanisti uvjeti onda se građevinska dozvola može dobiti i za svega nekoliko dana“, istaknuo je.

Iz kategorije: Vijesti