Datum objave: 24. Studeni 2014

Sve više proizvođača "Hrvatskog otočnog proizvoda" na šibenskim otocima

Diana Ferić
Diana Ferić

Proizvođače otočnih proizvoda sa šibenskih toka koji su ove godine dobili oznaku "Hrvatski otočni proizvod" primio je danas šibensko - kninski župan Goran Pauk sa svojim najbližim suradnicima. Oznaku "Hrvatski proizvod" dobilo je sedam proizvođača iz ŠIbensko - kninske županije. To su RAOL d.o.o. iz Murtera za crnu pasteriziranu maslinu, obrt "Lipa" za stručno usavršavanje i izradu narodnih nošnji i prstenove za salvete Poljoprivredno turistička zadruga "Faust Vrančić" za filetirane inćune, pogaču "Faust Vrančić" i ručno kukičane haljine, Turistička agencija "Bisage" Dragane Pirjak iz Jezera za suvenire od maslinova drveta 

 

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mario Šmit iz Prvić Šepurine za likere od mirte. Oznaka "Hrvatski otočni proizvod" oznaka je kvalitete, ali i poticaj za pokretanje i unapređivanje poduzetništva na otocima, stvaranje proizvoda vrhunske kvalitete te samozapošljavanje. Do sada su oznaku "Hrvatski otočni proizvod" dobila 182 proizvođača s hrvatskih otoka, među kojima je deset proizvođača s otoka Šibensko - kninske županije koji su ovu prestižnu oznaku dobili za 41 proizvod.

 

Šibensko - kninska županija je,  osim novih točni proizvoda s oznakom HOP, dobila još jedno priznanje. Naime Ivan Nimac iz PZ "Faust VRančić" iz Prvića na otoku Prviću imenovan je za predsjednika i zastupnika Udruge poslovni klaster "Hrvatski otočni proizvod".

 

Župan Goran Pauk naglasio je da će Šibensko - kninska županija i dalje podržavati otočno poduzetništvo i razvoj otočnih proizvoda za što će biti predviđena i u županijskom proračunu za 2015. godinu. Ipak posebnu pozornost zaslužuje najava župana Pauka da Šibensko - kninska županija traži prikladni prostor u Šibeniku gdje bi proizvodi sa šibenskih otoka bili dostupni turistima tijekom cijele godine jer bi tako bio riješen jedan od najvećih problema koji sputavaju otočno poduzetništvo, a to je težak put do tržišta i potencijalnih kupaca.

Iz kategorije: Vijesti