Datum objave: 15. Studeni 2014

Martinje Lions kluba:Novac za beskućnike,nastup Ivana Rude, pjesma Duška Šarca

Diana Ferić
Diana Ferić

Najsadržajniji do sada bio je zabavni program na sinoćnjem Martinju, fešti od mladog vina koju tradicionalno organizirao Lions klub iz Šibenika uz potporu ženskog Lions kluba Luce ove godine po osmi put, a kao i uvijek imala je i humanitarnu notu. Novacem od ulaznica, koji ostane nakon što se pokriju troškovi te novcem prikupljenim od tombole i aukcije nakita i slika kupi će se najnužnija oprema za Centar za beskućnike u Šibenku koji otvaraju Grad Šibenik i šibenski Caritas.

 

Uz glazbu bagatina, kušanje mladog vina, ali i bogati izbor jela koja su donirali šibenski ugostitelji, raspoloženje je dodatno pojačala Šibenska narodna glazba, a iznenađenje u programu bilo je kada je Dušan Šarac, član Lionsa, autor glazbe skladbe „Dalmacija u mom oku“, koja je proglašena najuspješnijom dalmatinskom pjesmom, otpjevao tu Mišinu uspješnicu zajedno s Brankom Viljcem, direktorom Večeri šansona i tako prvi put javno zapjevao nakon dugog razdoblja. Mikrofona su se uhvatili i član Lionsa Nikica Širinić posjetivši tako na Stare prijatelje, ali i Paško Batinica iako je teško bolestan, a kada je krenuo set Mišinih pjesama za bubnjeve je sjeo jedna od najpoznatijih šibenskih bubnjara Vojmir Roša. Gostima se, uz pljesak, kratko obratio i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Ivan Rude, također član Lionsa koji je kazao kako je riječ o važnoj utakmici u koju ulazi, a cijelu se večer, poput pravog potencijalnog vođe, družio s narodom.

Dobita na tomboli bio je pečeni prasac kojeg je dobitnik podijelio sa svima.

 

Nikola Urukalo koji je vodio program podsjetio je da šibenski Lions klub djeluje i na međunarodnom planu pa su sklopili prijateljstva s istim klubovima i Francuskoj, Italiji i Sloveniji, a na sinoćnjoj večeri bila je jedna Koreanka čiji je otac član Lions kluba u Koreji.

 

Iz kategorije: Vijesti