Datum objave: 03. Studeni 2014

Proslava 46. rođendana Radio Šibenika:Zajedno prva novinarska ekipa i sadašnji zaposlenici

Diana Ferić
Diana Ferić

Novinari  i  voditelji koji su  među prvima radili na Radio Šibeniku  i  sadašnji zaposlenici tog medija prosavili su  danas zajedno  njegov 46. rođendan, na poticajn nove direktorice Rade Danek koja je tom prigom najavila, da novi vlasnik NCP grupa želi, kako je kazala, taj radio sa tradicijom  i ugledom vratiti Šibeniku odnosno cijeloj Šibensko – kninskoj županiji, kao  glavnog „informatora“ i „zbavljač“ na lokalnoj razini.

Njezinom pozivu od „stare garde“ odazvali su se Živana Podrug, Jordanka Grubač, Ivo  Mikuličin i Tome Mileta, a  poziv na druženje prihvatila je i Davora Blažević, ali nije mogla doći. Bila je to prilika i za prisjećanje na sve ozbilje i one malo manje ozbiljne priče iz redakcijog  života Radio Šibenika . „Imali smo sreću  što je  Asja Marotti, glavna  i odgovorna urednica, koja je osnovala radio, iako nije bila novinarka  bila vrlo sposobna i što smo u rekaciji imali  vrlo pismnog čovjeka i znalca novinarskog zanat pokojnog Josu Jakoljevića koji nas je učio da na radiu nema puno priče nego da moramo biti jasni i britki“, kazao je Ivo Mikuliičin. Živana Podrug,  koja je s manjim prekidima najduže bila  urednica  te radijske postaje podsjetila je i na to da novinarima profesionalcimanije bilo lako raditi ni u socijalizmu, ali ni u razdoblju stvaranja hrvatske države i u Domovinskom ratu kada se puno toga moralo improvizirati, ali da ekipa Radio Šibenika u svemu tome jako dobro plivala.

 

Spomenuti su  i prvi radijski tehničar Joško Bujas, prvi spikeri  Jadranka Petrina i Goran  Luketi, a prva novinarka Radio Šibenika Ljiljana Radmilović, ali i pokojna  Marinu  Radić i Branko Bubića kao voditeljsko -  spikerski tandem kojeg se ne  bi zastidio ni BBC, pokojni  Mirko Sekulića koji je davao poseban pečat  Radio Šibeniku pa mnoga  danas poznata imena TV i radijskog novinarstva koji su se kalili upravo na Radio Šibeniku poput  Denisa Latina, Zoltana Kaboka, Katarine Čakarun , Boška  i Tonina Picule, Darka Labora i  svih ostalih. Saša Belamarić, sadašnji voditelj tehnike u studiju HTV-a u  Šibeniku, kao šf tehnike na Radiju ju ratno rijeme bio je čovjek koji je za sve imao tehničko rješenje i tako redom.

Radio Šibenik je i posljednjih  desetak godina u nekim drugim  stvarima isto tako bio prepoznatljiv i nagrađivan. Njegova stara web stranica  proglašena je, jednom među najboljima,, a jednom najboljom  u Hrvatskoj kada je riječ o radiju kao mediju  a dobili su i nagradu za najbolji promidžbeni  jingle.

 

Županijski  radio  Šibenik danas je  drukčiji mediji koji mora „plivati“ u nekim drugim, financijski teškim vremenima, ali  sve  to iskustvo i  mladi ljudi koji danas na njemju rade  jamstvo su da će i dalje biti u službi slušatelja  i respektabilna radijska kuća, ali puno više lokalna i bliža slušateljima nego što je bio unazad  godinu dana, smatra Rada  Danek.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti