Datum objave: 23. Listopad 2014

Gradonačelnik Burić u obilasku gradilišta:Tek se sada vidi u kakvom je stanju bilo kino Odeon

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić koji je sa svojim zamjenikom mr.sc. Danijelom Miletom i drugim suradnicima danas obišao zgradu bivšeg kina Odeonu u  kojoj se radi na statičkoj sanaciji priznao je kako je tek sada, vidjevši u kakvom su stanju stupovi na kojima počiva, shvatio koliko je ona bila nestabilna te da ga je strah i pomisliti što se moglo dogoditi da se ta sanacija, koja nije bila predviđena prijašnjim projektom obnove, nije provela.

 

Mate Baričević, glavni projektant statičke sanacije kina Odeon objasnio je što je sve do sada napravljeno sanaciji: „ Odrađeni su mehanički i ručni iskopi materijala oko postojećih temeljnih stupova do dubine postojećih temelja. Nakon ugradnje ankera za vezu starog i novog betona ugrađena je armatura i postavljena oplata za proširenje temelja. Ugrađen je i novi beton te je započela hidrodinamička priprema stupova“, kazao je. Radovi na sanaciji  bi trebali biti dovršeni do prosinca ove godine.

Gradonačelnik Burić je i danas ponovio kako će d multifunkcionalna dvorana bivšeg kina Odeon poboljšati i nadopuniti kulturnu ponudu Grada Šibenika te d, kada se ona napravi, Šibenik neće imati konkurenciju: „Kino Odeon, kao multifunkcionalna dvorana, prostorno i sadržajno će nadopuniti kulturnu ponudu grada, alternativnu scenu, ali omogućiti središtu grada da, kroz kongresni centar, razvija i taj vid turističke ponude. Zajedno s multimedijalnom opremom projekt uređenja iznosi gotovo 14 milijuna kuna. U provedbi tog projekta ići ćemo postepeno u fazama. Novac ćemo osigurati u proračunu, očekujemo i dalje financijski pomoć Ministarstva kulture i natjecat ćemo se za novac iz strukturnih fondova“,kazao je gradonačelnik Željko Burić uz zahvalu Ministarstvu kulture što je u ovoj godini osiguralo 700 000 kuna za taj projekt.
 

Projekt statičke sanacije objekta izrađen je nakon geomehaničke i statičke analize objekta, a izrađena je i revizija Glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije ex kina Odeon u polivalentnu dvoranu. Grad Šibenik u Proračunu za 2014.g. ima osiguranih 2,2 milijuna kuna, uključivo 700 tisuća kuna Ministarstva kulture.

Djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika u svakodnevnom su kontaktu s projektantom i predstavnikom stanara okolnih zgrada, koji do sada nisu imali nikakvih primjedbi, a gradilište svakodnevno obilazi i pregledava nadzorni inženjer Marko Maglov.

 

Iz kategorije: Vijesti