Datum objave: 22. Listopad 2014

Ivan Soža novi predsjednik Gospodarske komore,Škender odlazi u mirovinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivan Soža, direktor sektora razvoja u NCP – u Šibenik novi je predsjednik Županijske komore Šibenik. Na tom je mjesto naslijedio Petra Škendera. Koji je tu funkciju obnašao čak 20 godina, a sada odlazi u mirovinu. Soža je izabran tijesnom većinom od 8 glasova, a sedam glasova članova novog Gospodarskog vijeća dobio je njegov protukandidat Ivica Barišić, direktor drniške tvrtke GIRK Kalun. Obojica su već prije istaknuli svoje kandidature i dobili potporu predsjednika HGK koji bi na današnjoj sjednici. Prije glasovanja su se kratko predstavili bez detaljnog iznošenja programa za koji bi se zalagali. Uglavnom i jedna ki drugi su kazali da im je cilj intenzivirati rad Gradskog vijeća i raditi na iskorištavanju gospodarskih potencijala Šibensko – kninske županije. Glasovanje je bilo tajno. Nakon izbora Soža je kazao da ocjenjuje da stanje u gospodarstvu Šibensko – kninske županije nikad nije bilo složenije te da ono zahtjeva intenzivan rad i Gospodarskog vijeća. Kazao je i kako će Županijska komora biti servis gospodarstvenicima, ali i posrednik u zastupanju njihovih interesa na lokalnoj razini te da će raditi na iskorištavanju potencijala svih dijelova Šibensko – kninske županije.

 

Ivan Soža je član gospodarskih vijeća Županijske komore Šibenik unazad 20 godina, otkako je osnovana. Diplomirani je inženjer prometa. Na početku svog radnog vijeka bio je pomorac, a poslije toga se zaposlio u HTP – u Primošten. Dugo je vodio njihovu marinu Kremik, a prije 10 godina priključio se NCP – u Šibenik, najprije kao direktor marketinga, a onda kao direktor za razvoj. Pohvalio se kako je ta tvrtka u neku ruku promijenila „lice“ Šibenika dovodeći investitore u marinu Mandalina te na Kuline na kojima se gradi hotelski kompleks.
Njegov protukandidat Ivica Barišić, bio je član GV –a i u protekla dva mandata. Diplomirani je ekonomist, a cijeli svoj radni vijek proveo je u GIR Klaunu u kojem je prošao put od pripravnika do direktora.
 

 

Sjednicu Gospodarskog vijeća Županijske komore vodio je danas dosadašnji predsjednik Petar Škender kao najstariji član. Nakon izbora novog predsjednika zahvalio se svima na plodnoj i dugogodišnjoj suradnji te medijima na stalnom praćenju rada Županijske komore i Gospodarskog vijeća, a s riječima zahvale od njega se „oprostio“ i Luka Burilović, predsjednik HGK koji je pohvalio rad Županijske komore Šibenik , a pozitivno je govorio i o stanju u gospodarstvu Šibensko – kninske županije. Primijetio je kako su uočljivi pomaci, za razliku od katastrofalnog stanja u Hrvatskoj. „“ U prošloj godini zabilježen je rast prihoda od 6 posto, rast dobiti od 125 posto i investicija od 27 posto.U gospodarstvu su porasle plaće za 2,7 posto, a i zaposlenost je porasla za 3 posto. Pozitivan trend je očit i mislim da je došlo vrijeme da ova županija iskoristiti sve svoje potencijale“, zaključio je Burilović.

 

Iz kategorije: Vijesti