Datum objave: 22. Listopad 2014

Proslava Draženovog rođendana u Šibeniku:Predstavljeno rješenje uređenja trga s njegovim imenom

Diana Ferić
Diana Ferić

Idejno rješenje uređenja Trga Dražena Petrovića u Šibeniku koji se nalazi iza robne kuće Centar predstavio je danas šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta u sklopu programa obilježavanja 50. rođendana Dražena Petrovića.

„Mnogi ne znaju da u Šibeniku postoji Trg Dražena Petrovića, što nije ni čudo s obzirom na to da na njemu nema niti košarkaških obilježja, a kamoli Draženovih. Nužnu rekonstrukciju Trga smo iskoristili za njegovo novo osmišljavanje unoseći u rješenje šibenske i košarkaške elemente poput pitara u obliku autohtonih elemenata sa šibenske kape ili skulpturalnog prikaza košarkaške lopte. U konačnici će nam gospođa Biserka Petrović pokloniti jedan par Draženovih patika čiji će trag na vidljivom mjestu biti otisnut u betonu, tako da će konačno ovaj Trg s razlogom nositi svoje ime i biti Draženov od glave do pete. Doslovno.“, rekao je predstavljajući projekt zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, dodajući i da je riječ o sanaciji ravnog krova koja radi postavljanja hidroizolacije i zaštitnih elemenata ima ograničenja u tehničkom smislu“, ukratko je opisao to idejno rješenje. Trg će biti uređen sljedeće godine.


Pedeseta obljetnica rođenja Dražena Petrovića, Šibenčanina sa svjetskom košarkaškom karijerom, obilježena je danas i prigodnim programom, koji je zbog kiše održan u sportskoj dvorani na Baldekinu umjesto pokraj njegovog spomenika.

„ Upornost i umijeće obilježili su Draženov život i s ponosom gledamo kako stasaju nove generacije kojima je Dražen uzor. Sretan ti rođendan Dražene jer živiš u našim srcima.“, rekao je na današnjoj svečanosti zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

U spomen na košarkaškog Mozarta Gradski komorni orkestar Šibenik izveo je Mozartovu „ Malu noćnu muziku“, u čemu je bilo simbolike jer Dražena zovu i košarkaški Mozart, a djeca iz Gradskih vrtića Šibenik nastupili su s recitacijom i prigodnim natpisima o Draženu. Klapa Maslina u pratnji vrtićke djece pred okupljenim dužnosnicima Grada, Županije, sportskim djelatnicima, trenerima, predstavnicima Škole košarke Dražen Petrović i TZ Grada Šibenika izvela je pjesmu posvećenu Draženu „ Život leti kapetane“.

Predstavnici lokalne vlasti položili su i cvijeće pokraj Draženovog spomenika na Baldekinu.

Program obilježavanja 50. obljetnice rođenja Dražena Petrovića nastavit će se i u poslijepodnevnima satima otvaranjem izložbe radova djece iz Gradskih vrtića Šibenik. Radovi će biti izloženi u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića s početkom u 18,00 sati.

 

Iz kategorije: Vijesti