Datum objave: 21. Listopad 2014

DEMANTI:Stanare ležećeg nebodera nitko nije upoznao s postavljanjem diimnjaka na krov njihove zgrade

Diana Ferić
Diana Ferić

Problem koji je nastao namjerom investotora u studentsku menzu, u takozvanom ležećem neboderu na Trgu Andriije Hebranga, da na vrh te zgrade  postavi dimnjak nije izazvao jedan stanar koji se, kako smo prije pisali, jedini tome usprotivio nego je on puno veći. Kako smo doznali od Ivice Bralića, predstavnika suvlasnika te sambene zgrade, koji je reagirao na tekst objavljen na našem portalu, ne zna se tko se  tim slaže jer od stanara nitko nikada nije tražio suglasnot, a investitor i izvođač radova su upozoreni  da moraju imati suglasnost svih stanara. Pojedinac koji se, kako su nam radnici prenijeli, usprotivi skeli bio je sam Bralić, kao predstavik suvlasnika, a samo kako bi ih upozorio na proceduru koja se ne poštuje.

 

Bralić ukazuje u svom demantiju i na to da je  Krešimir Šakić, direktor Studentskog centra koi je zadužen za uređenje menze,  od početka pogrešno postupio prema stanarima koji protiv toga da se u poslovnom prostoru njihove zgrade uredi takav sadržaj i dalje nemaju ništa. „ Iz medij smo saznali da će  se  tu otvoriti studenstka menza. Međutim, nitko od suvlasnika, to pouzdano znam nije imao ništa protiv.Naprotiv, bilo nam je drago što s eu Gradu posvećuje briga studentim.Međutim , početkom rujna je na istočnom dijelu  fasade zgrade postaljena skela da bi se mogao  uz fasadu do ravnog krova postaviti dimnjak  za kuhinju buduće menze. Nitko nas o tome nije obavejstio niti je itko  od investitora i izvođača radova o tome razgovarao sa stanarima i to jeizazvlo zbunjenost stanara. Zbog nestručno postavljene  skele  uz zgradu koja je stara čak 51 godinu  s prvim kišama došlo  je do  prodora oborinskih vodau stanov nekoliko suvlasnika, baš na  mjestu nakojem sju postavljeni nosači zas kelu i to je izazvalo veliko nezadovoljstvo.“, ističe Bralić.

 

Problem  postavljanja dimnjaka za buduću studentsku  menzu bio je i tema nedavnog sastanka predstavnika  Veleučilišta u Šibeniku koje je investitor i  predstavnika  stanara ležećeg nebodera . Po svemju sudeći  skela je uzaludno postaljena jer dimnjak neće biti proveden do ravnog krova zgrade već će se pronaći drugo rješenje., vjerojatno će biti ugrađen dimnjak s filterima koji će izlazizi izravno iz kuhinje.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti