Datum objave: 21. Listopad 2014

Zadovoljstvo priznanjima:Šibenik po cjelokupnoj turističkoj ponudi odmah iza Rovinja

Diana Ferić
Diana Ferić

Prestižna priznanja koje  je Šibenik dobio za svoju turističku ponudu - nominacija za Veliki turistički  cvijet  i  drugo mjesto  koje  je zauzeo iza puno razvikanijeg i  jačeg Rovinja te proglašenje pozornice na tvrđavi svetog Mihovila atrakcijom godine - nisu Šibeniku  dodijeljena tek tako, na temelju površnog uvida već  su na to utjecala brojna događanja ovog ljeta zbog kojih je Šibenik postao poželjnom turističkom destinacijom, kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić na današnjoj konferenciji za novinare koju je sazvao s direktorom Ureda šibenske turističke zajednice Dinom Karađolom kako bi se zahvalili svima koji su pridonijeli toj nagradi. Gradonačelnik je najavio da će sljedeće godine uvesti više reda u  brojna zabavna i kulturna događanja, jasno definirati gdje će se i kada što održavati. "Šibenik je došao u poziciju da može i  odbijati ponuđene programe, ako nisu dovoljno kvalitetni. Donijet ćemo odluku koja će vrijediti jednako za  sve, a  pozabavit ćemo se i problemom buke  kako bi ljudi imali miran san", istaknuo je.

Gradonačelnik Burić je  naglasio kako je Šibenik doživio turistički uzlet pod palicom  gradske Turističke zajednice i Dina Karađole. I on i Dino Karađole  kazali su da im je posebna čast to što se Šibenik  po svojoj ukupnom turističkoj ponudi  svrstao odmah iza Rovinja koji ima tri puta veće smještajne kapacitete i puno bolji položaj u odnosu na turistička tržišta, kako je ocijenio Karađole. Istaknuli su i treće važno priznanje - i kamp  "Jasenovo" u Žaboriću, koji pripada Šibeniku,  proglašen  je najboljim malim kampom u Hrvatskoj.

 

Zahvalili su svima koji su pridonijeli raznovrsnoj turističkoj ponudi od organizatora događanja i ugostitelja do privatnih iznajmljivača, , ali i drugih uslužnih službi poput Gradskog parkinga te svim građanima udrugama i Županijskoj turističkoj zajednici koja ih je također podržala. Kategorije su se određivale prema broju kreveta pa je Šibenik dospio  u prvu kategoriju velikih turističkih gradova dok je pak, usporedbe radi, Split u srednjoj kategoriji.

Šibenik u  definiranju svoje turističke ponude ide dalje. za nekoliko dana bit će s Institutom za turizam potpisan ugovor za izradu strategije razvoja inovativnog turizma  koju uglavnom financira Ministarstvo turizma. Gradonačelnik Burić je na kraju optimistično izjavio i kako je njegov cilj da Šibenik već dogodine, ako ne onda za dvije godine bude prvi turisti grad u Hrvatskoj i da se sezona produži na cijelu godinu. Tako se tvrđava svetog Mihovila neće zatvarati izvan sezone, a želja mu je i da građani iz drugih gradova ciljano dođu i na proslavu Nove Godine u Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti